Deu espectacles i una exposició commemorativa protagonitzen el 40 Aniversari del Concurs de Teatre Vila de Mislata

Deu espectacles i una exposició commemorativa protagonitzen el 40 Aniversari del Concurs de Teatre Vila de Mislata

· La primera representació serà el proper dimarts 11 d’octubre i posteriorment cada divendres fins el 16 de desembre
· Les entrades són gratuïtes i es poden aconseguir als webs de l’Ajuntament i del Concurs de Teatre Vila de Mislata

L’any 1982 va nàixer el Concurs de Teatre Vila de Mislata com a espai de socialització, de democratització de la cultura i com a aparador de tots els grups de teatre de caràcter amateur que produïen els seus muntatges en valencià. Quatre dècades després el certamen s’ha fet major i ha anat desenvolupant un programa estratègic i ambiciós on s’han anat incorporant col·lectius independents d’alumnes recent graduats en art dramàtic, creacions col·lectives o noves dramatúrgies, tot servint moltes vegades de plataforma per a la professionalització de nous actors i actrius i de noves companyies.
Durant aquests anys, el Vila de Mislata ha rebut diversos premis i reconeixements tant d’institucions públiques i privades i en l’actualitat és un dels certàmens degans en valencià a la Comunitat Valenciana.

Per a commemorar aquests quaranta anys, l’Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de cultura, ha programat deu espectacles on es pot constatar la diversitat de gèneres que abasta el concurs: vodevils, teatre social, drames, teatre èpic, comèdies, noves dramatúrgies, tragicomèdies i farses, protagonitzaran les propostes d’enguany. Les companyies seleccionades són: Àgora Grup de Teatre (11 d’octubre), Assaig Grup de Teatre de la Universitat de València (14 d’octubre), Noscarmientas Teatre (21 d’octubre), Jove Companyia de l’Últim Toc Teatre (28 d’octubre), Ambfiteatre (4 de novembre), Malatesta Teatre (11 de novembre), Sàhara Teatre (18 de novembre), Namasteatre (25 de novembre), la Col·lectiva Imaginària (2 de desembre) i Pànic Escènic (9 de desembre). La Gala de Lliurament de Premis correrà a càrrec de la companyia professional valenciana Teatre de l’Abast i estarà presentada per l’actor Ramon Rodenas i l’actriu Victoria Mínguez.

El jurat responsable de valorar les propostes escèniques d’enguany esta composat per l’actriu i directora, Lucía Aibar; l’actor, director i guionista, Rafa Martí; el dramaturg i director, Gabi Ochoa; l’actriu i pallassa, Maria Andrés i el professor universitari de teatre i crític teatral, Jesús Peris.

De nou, en aquesta edició, les entrades són gratuïtes amb invitació fins a completar l’aforament del Teatre del Centre Cultural Carmen Alborch de Mislata. Les invitacions es podran aconseguir als webs de l’Ajuntament de Mislata (mislata.es) i al del Concurs (concursteatremislata.com) des de quatre dies abans de cada funció.


“Fa 20 anys que tinc 20 anys”, l’exposició commemorativa
A banda de la programació oficial del Concurs de Teatre Vila de Mislata, l’Ajuntament de la localitat ha produït l’exposició commemorativa del quaranta aniversari del certamen “Fa 20 anys que tinc 20 anys”, comissariada pel coordinador artístic del concurs, Josep Valero i el gestor cultural municipal, Vicent Borrego. Aquesta exposició serà una celebració immersiva i sensorial on, a través de la història del concurs coneixerem les fites més importants del certamen, les persones i grups que han passat pel festival i els premis i reconeixements que ha rebut.
L’exposició, que s’instal·larà a la Sala Municipal d’Exposicions del Centre Cultural s’inaugurarà el proper 11 de novembre a les 19 h. i estarà oberta fins el 16 de desembre en horari de 16.30 a 21.30 h. de dilluns a divendres.