Presentem el jurat de la 40 edició del Concurs de Teatre de Vila de Mislata

Presentem el jurat de la 40 edició del Concurs de Teatre de Vila de Mislata

LUCÍA AIBAR

LUCÍA AIBAR - Jurat de la 40 edició del Concurs de Teatre de Vila de Mislata

Actriu, directora i docent teatral. Llicenciada en Art Dramàtic per l’ESAD de València, segueix la seua formació en interpretació fins al dia de hui en matèria de cant, teatre físic, actuació davant la càmera, escalada, trapezi i altres disciplines. En la seua carrera professional podem trobar treballs recents com “Poder i santedat” “Els nostres” i “Tiempo de argán y naranjas”, produccions públiques de l’Institut València de Cultura. Cofundadora de Teatre de l’Abast, companyia especialitzada en teatre físic, de la qual assumeix la producció i actua en espectacles com “Molt de soroll per no res” i “Lluna, dos i tres”, a hores d’ara es coproductora del musical “BUH!” junt a LA FAM. Ha treballat en cinema i televisió, com actriu de repartiment en “Desenterrats” i en el llartmetratge “Edgar” de Guillermo Barreira. En 2019 va ser nominada al premi “Crisàlide-actriu revelació” per la AAPV.

MARÍA ANDRÉS

Actriu i pallassa. Diplomada en Art Dramàtic pel Centre Teatral Escalante. S’ha format en la Diplomatura de Mim Corporal Dramàtic i Teatre Físic i en clown amb Sergi Claramunt, Jesús Jara, Sergi Estebanell i Koldo Vio. Ha treballat en companyies de teatre com L’Esglai Teatre, La Coquera, ScuraSplats, La Banda del Drac, Spin Off Producciones, La Granuja, Teatre Orgón, Andenes de Agua, La Panda de Yolanda, La Subterránea i Rocambolesc Teatre. El seu espectacle “Fràgil”, presentat dins de la programació del Festival Mislata Art al Carrer de 2022 és la seua producció més recent.

MARÍA ANDRÉS - Jurat de la 40 edició del Concurs de Teatre de Vila de Mislata

RAFA MARTÍ

RAFA MARTÍ - Jurat de la 40 edició del Concurs de Teatre de Vila de Mislata

Director, actor i guionista. Llicenciat en Art dramàtic per l’ESAD de València, ha realitzat cursos de preparació física i actoral, de dicció, doblatge- locució, iniciació al cinema i interpretació. Fundador de la companyia de cafè-teatre “La Sardineta” i intèrpret i coguionista de l’espectacle “Quasi heavy” també va fundar i formar part del planter d’intèrprets del col·lectiu teatral “Cucuruné”. És a més director i actor del grup de teatre de l’Associació Cultural “El Cid”. Va ser coordinador del departament educatiu de la companyia SAGA Produccions i es troba vinculat al grup “StresdeQuatre”, guanyador del Vila de Mislata al millor espectacle el 2020. A hores d’ara treballa com a conta contes a l’empresa Rebombori Cultural. Com a actor ha treballat en teatre: “El llibre màgic dels viatges imprevistos”(2021) i ha interpretat rols de repartiment en alguns episodis de diverses sèries de televisió: “Negocis de família”, “Maniàtics”, “Hospital Central”, etc. També ha estat dinamitzador de programes d’entreteniment de la televisió autonòmica: “Això no és normal”.

GABI OCHOA

Dramaturg, director i professor de literatura dramàtica a l’Escola de l’Actor a València (des de 2006 fins a l’actualitat). Va ser director artístic de Creador.es, residències teatrals a València (2013-2017) i programador d’Escalante Centre Teatral (temporada 2020-2021). S’ha format en tallers de dramatúrgia amb Josep Lluís Sirera, Juan Mayorga, José Sanchis Sinisterra, Alejandro Tantanian i Mark Ravenhill, entre altres. És director artístic de la companyia Elpuntog i soci de l’espai de creació “La república del llapis”. Com a dramaturg i director destaquen els seus muntatges: “Rashid y Gabriel” (2019); “Vives” (2017); “Las guerras correctas” (2015); “Den Haag” ( 2013); “Deseo y placer” (2013); “Mi camiseta, sus zapatillas, tus vaqueros” (2010);”Papilas gustativas” (2011); “El diablo que hay en mi” [Zero responsables (2010)]. Per ha d’altres autors ha escrit els textos: “Cabrones, putas y maricones” (2005); “Siempre que necesites mi espacio (te lo voy a dejar)” (2004); “El cuarto paso” i Camberra (2008).

GABI OCHOA - Jurat de la 40 edició del Concurs de Teatre de Vila de Mislata

JESÚS PERIS

JESÚS PERIS - Jurat de la 40 edició del Concurs de Teatre de Vila de Mislata

Doctor en Filologia Hispànica i professor a la Universitat de València de l’assignatura “Teatre popular de les dècades dels 20 i els 30 del segle XX”. Va ser coordinador de l’Àrea de Literatura a la Universitat de Virgínia i professor associat de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, de València. És autor dels llibres La construcció d’un imaginari nacional i El vol d’Altazor i ha participat en els projectes d’investigació: “Cultura i nous moviments socials” i “Literatura i imaginaris socials”. Les seues investigacions actuals estan relacionades amb les poètiques contemporànies i les lletres dels temes de rock espanyol dels 90 i la seua funció en la conformació d’imaginaris.