Història

Tot el Vila a cop de clic

Només fent un “clic” t’oferim la possibilitat de revisar la trajectòria i evolució del “Vila de Mislata” a través de les propostes guanyadores del primer premi al millor espectacle en cada edició des del 1982 ençà.

En cadascun d’ells  trobaràs informació puntual no sols sobre la companyia guanyadora o sobre la  fitxa artística  de la proposta escènica que en un any concret va assolir la màxima distinció del jurat, sinó també sobre la resta de grups participants o representacions oferides en cada convocatòria conjuntament amb la resta de premis que s’hi van concedir, a més d’altres dades referides a l’organització o la composició del jurat.

Sovint s’ha dit que el Concurs de Teatre “Vila de Mislata”, en moltes ocasions, ha esdevingut una plataforma cap a la professionalització d’algunes de les companyies, intèrprets o responsables de direcció que hi van participar. Ara tens l’oportunitat de comprovar-ho.

Hem transcrit literalment els títols de les obres exhibides en les primeres edicions per palesar a més l’aportació del festival al procés de normativització i normalització lingüística del valencià  per ser un dels pocs i més degans festivals de la Comunitat Valenciana, on aquesta llengua esdevé el príncipal i únic vehicle d’expressió artística.

Esperem gaudisques fent una ullada al passat. Nosaltres considerem imprescindible fer memòria per forjar la nostra història.