XL EDICIÓ / MALATESTA TEATRE/ LA MARE CORATGE, ALGEMESÍ (LA RIBERA ALTA)

DRAMA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle; Vila de Mislata millor actriu i millor dirección: PAULA ÚBEDA; Premi ‘Nemesio Batres’.

FITXA TÈCNICA

TRAGICOMÈDIA (75’). Intèrprets: PAULA ÚBEDA, TERESA LLÀCER, CARMEN AGUADO; SARA N. GARCÍA; ALÍCIA LLORCA; ANDREA NÁCHER; ROSA NAVARRO i ENRI SÁNCHEZ. Traducció: TERESA LLÀCER; Disseny de llums: VÍCTOR ANTÓN. Escenografia: PACO ESTEVE I LUIS ÚBEDA.

EL GRUP

Malatesta Teatre és un grup que aposta pel teatre en valencià, en clau feminista i amb un perfil reivindicatiu que procura donar veu a les víctimes dels conflictes, siguen de gran magnituds com els processos bèl·lics, siguen a l’entorn domèstic com els casos de violència de gènere. Entre els seus espectacles trobem: La carta, 1931-1941; Preetz (Primer Premi del XXXVI Concurs de Teatre Vila de Mislata, millor actor i millor direcció); La clau; El secreto de Luis i ara La mare coratge, un clàssic interpretat exclusivament per dones on el treball físic i coral és el motor principal del muntatge.

L’OBRA

“Mare Coratge” és una astuta venedora ambulant que, per a sobreviure, segueix amb el seu carro l’exèrcit suec traient partit de la guerra. N’obté beneficis, però el preu que ha de pagar són els seus tres fills. Brecht va convertir “la guerra en protagonista de l’obra, és el motor que mou tots els personatge: tots viuen a costa dels seus efectes i a tots els engolirà la guerra”. Aquesta obra és un profund al·legat antibèl·lic on Anna Fierling, àlies ‘ la Mare coratge’ acaba sola amb el seu carro destrossat. Malatesta Teatre vol mostrar la versió en valencià per tal de reivindicar el teatre en la nostra llengua i per tal d’exposar el perillós paral·lelisme entre l’ascensió del nazisme en eleccions democràtiques i les seues conseqüències i l’actual arribada del feixisme al panorama nacional en un procés igualment democràtic.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

‘Cal porgar Totó’: Àgora Grup de Teatre, Carcaixent (la Ribera Alta) [Vila de Mislata millor actor: ROBERT RIPOLL. ‘Escolta’m’: Assaig Grup de Teatre de la Universitat de València (l’Horta) [Accèssit al millor espectacle; Premi ‘Maties Ruiz’]. ‘Juí a una zorra’: Noscarmientas, València (l’Horta); ‘Mai oblidem’: Jove Companyia de l’Últim Toc Teatre, Xirivella (l’Horta Sud) [3r premi millor espectacle; Premi del Públic]; ‘Angoixa’: Ambfiteatre, Gandia (la Safor); ‘El crèdit’: Sàhara-Teatre, Elx (el Baix Vinalopó); ‘Contratemps’: NamasTeatre, València (l’Horta) [2n premi millor espectacle]; ‘Reset’: La Col·lectiva Imaginària, València (l’Horta) [premi millor actor de repartiment: Hèctor Gonzàlez]; ‘Les picardies de Molière’: Pànic Escènic, València (l’Horta) [premi millor actriu de repartiment: SARA SOLER i MARISA PÉREZ; Premi del Públic].

CRÈDITS

COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: JOSEP V VALERO (ÉSSENT CRIT): JURAT: LUCÍA AIBAR; MARIA ANDRÉS; RAFA MARTÍ; GABI OCHOA i JESÚS PERIS. PATROCINI: AJUNTAMENT DE VALÈNCIA, SARC (DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA) I ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA.

Category
Drama

Drama
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:

Paula Úbeda, per la seua direcció en l'obra "La Mare Coratge" representada pel grup MALATESTA TEATRE

GUANYADOR/A: PAULA ÚBEDA, La mare coratge, MALATESTA TEATRE. Algemesí, la Ribera Alta

MILLOR ACTRIU:

Paula Úbeda, per la seua direcció en l'obra "La Mare Coratge" representada pel grup MALATESTA TEATRE

GUANYADORA: PAULA ÚBEDA, La mare coratge, MALATESTA TEATRE. Algemesí, la Ribera Alta
CANDIDATES:
VANESSA GRADOLÍ, Contratemps, NAMASTEATRE. València, l’Horta
SALUD LLOPIS, Cal Porgar Totó, ÀGORA GRUP DE TEATRE. Carcaixent, la Ribera Alta

MILLOR ACTOR:

Robert Ripoll, per la seua interpretació en l'obra "Cal Porgar Totó " representada pel grup ÀGORA GRUP DE TEATRE

GUANYADOR: ROBERT RIPOLL, Cal Porgar Totó, ÀGORA GRUP DE TEATRE. Carcaixent, la Ribera Alta
CANDIDATS:
JOSÉ ENRIQUE PÉREZ, Les picardies de Molière, PÀNIC ESCÈNIC. València, l’Horta
HÉCTOR GONZÁLEZ, Reset, LA COL·LECTIVA IMAGINARIA.València, l’Horta

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:

Marisa Pérez, per la seua interpretació en l'obra "Les picardies de Molière" representada pel grup PÀNIC ESCÈNIC Sara Soler, per la seua interpretació en l'obra "Les picardies de Molière" representada pel grup PÀNIC ESCÈNIC

GUANYADORA: MARISA PÉREZ I SARA SOLER, Les picardies de Molière, PÀNIC ESCÈNIC. València, l’Horta
CANDIDATES:
TERESA LLÁCER
, La mare coratge, MALATESTA TEATRE. Algemesí, la Ribera Alta
GRUP D’ACTRIUS, Mai oblidem, LA JOVE COMPANYIA DE L’ÚLTIM TOC TEATRE. Xirivella, l’Horta Sud

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:

Hèctor González Martí, per la seua interpretació en l'obra "Reset" representada pel grup LA COL·LECTIVA IMAGINÀRIA

GUANYADOR: HÉCTOR GONZÁLEZ, Reset, La Col·lectiva Imaginària. València, l’Horta

CANDIDATS:
AARÓN SÁNCHEZ, Escolta’m, ÀSSAIG-TEATRE [GTUV]. València, l’Horta

GRUP D’ACTORSMai oblidem, LA JOVE COMPANYIA DE L’ÚLTIM TOC TEATRE. Xirivella, l’Horta Sud