El Concurs de Teatre Vila de Mislata presenta la seua 38a edició amb moltes novetats

Alcalde amb tots el guardonats

El Concurs de Teatre Vila de Mislata presenta la seua 38a edició amb moltes novetats

  • Per primera vegada en la seua història es presenten una gran majoria d’obres de creació pròpia, quatre de les quals seran estrenes absolutes en valencià
  • El festival inaugura el seu propi web i les xarxes socials de Facebook i Instagram

 

 

La 38a edició del Concurs de Teatre “Vila de Mislata” es posa en marxa malgrat els impediments provocats per la crisi sanitària de la Covid-19 carregada de novetats, en una edició on es repetirà el format d’allargar la programació fins el gener, que ja es va posar en marxa l’any passat amb bons resultats.

 

Enguany, les representacions es realitzaran del 6 de novembre  de 2020 fins el 29 de gener de 2021 al Teatre del Centre Cultural “Carmen Alborch” de Mislata a les 20 h. Aquest nou horari ve donat pel toc de queda que es va aprovar fa uns dies on s’adoptaven mesures temporals com a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, tot garantint que les companyies i el públic assistent puguen complir el confinament horari a partir de la mitjanit.

 

La programació d’aquesta edició ve marcada per primera vegada per una gran majoria d’obres de creació pròpia. Així, de les nou representacions programades, sis són de nova autoria o de creació col·lectiva. D’aquesta manera el concurs continua complint amb la idea de promocionar a nous grups de teatre i d’impulsar la nova creació dramatúrgica en valencià, un dels objectius essencials del Concurs de Teatre Vila de Mislata.

 

En aquesta ocasió seran les companyies Ars Dementia, La Trinxera Teatre, Passeig Teatre, Stres de Quatre, Malatesta Teatre, El Nuc-BTT, Suc de Teatre-La Tarumba, La Col·lectiva Imaginària i Faràndula Teatre les que competiran per fer-se amb els guardons del concurs en les nou setmanes de competició. D’aquestes obres, quatre són estrenes absolutes en valencià.

 

Per primera vegada, també, una gran majoria de dones professionals de les arts escèniques i de la promoció cultural valenciana protagonitzaran el jurat d’aquesta 38a edició. La dramaturga i actriu Paula Llorens; l’actriu i pedagoga teatral, Victòria Mínguez; la directora i escenògrafa, Kika Garcelán i la periodista cultural de Mislata, Magda Ruiz conformaran el jurat on també participarà, per tercera vegada en la història del certamen, el gestor cultural i professor de l’ESAD, Toni Pastor.

 

 

Un nou impuls comunicatiu

 

La coordinació del Concurs de Teatre Vila de Mislata ha decidit crear nous canals de comunicació per a fer més dinàmica i atractiva la informació del concurs. D’aquesta manera s’acaba d’estrenar el nou web concursteatremislata.com amb tota la informació del certamen d’enguany i amb la idea de convertir aquest espai virtual en un centre de documentació del certamen on puga consultar-se tota la seua història a través de les imatges i dels palmarès d’aquestes tres dècades de concurs.

 

A més, el “Vila de Mislata” estrena també els canals de Facebook i Instagram que permetran interactuar amb el públic del certamen, així com posar en valor la riquíssima col·lecció d’imatges que es generen durant la celebració del concurs.