IX Edició / Questi Fantasmi / ESCOLA MUNICIPAL DE TEATRE DE SILLA

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, millor actor (BENJA DOMÉNECH) i millor direcció (RAMON MORENO).

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA > 90’ Intèrprets: MANOLO MELERO (Raffaele, porter); CARLES HOSTALET (Gastone, ànima lliure); BENJA DOMÉNECH (Pasquale Lojàcono, ànima en pena); EMPAR HOSTALET (Carmela, ànima malalta); ROSA NAVARRO (Maria, ànima titubejant); FRANCESC LÓPEZ (Alfredo Marigliano, ànima inquieta); MARIVÍ SOLER (Armida, ànima trista), Ma. ROSA ESTEBAN (Maddalena, ànima cansada); IMMA FORNER (Sílvia, ànima inútil). Producció Ejecutiva: EMPAR HOSTALET. Disseny cartell: SALVADOR TORRES. Fotografies: SAURA. So: AMPARO PEDREGAL. Tècnic de llums: XAVIER SANCHIS. Il·luminació: RAMON MORENO. Traducció: FRANCESC LÓPEZ. Vestuari: E.M.T. DE SILLA. Maquillatge i perruqueria: VALEN. Escenografia: JOSEP PALANCA. Autor: EDUARDO DI FILIPPO, Ajudant de direcció: AMPARO PEDREGAL. Direcció: RAMON MORENO.

EL GRUP

Constituïda el 1985 a iniciativa de Ramon Moreno, Amparo Pedregal i Enrique Herreras i amb el suport de la Regidoria de Cultura de Silla a fi de normalitzar i estabilitzar les activitats escèniques en aquell municipi, l’EMT de Silla va ser una de les pioneres del País Valencià a oferir una formació escènica no reglada a la ciutadania i també a fer-se càrrec de la programació i gestió teatral d’un municipi. Des de la seua fundació cada curs lectiu ha culminat en la producció i exhibició pública d’espectacles. Amb l’experiència contrastada dels quatre primers d’ells, el col·lectiu decideix participar al Vila. Hi debuta el 1988 amb la representació de l’Illa del Tresor, proposta amb què la formació obté el 3r premi al millor espectacle. Amb semblant èxit el 1989 participa amb Sempre t’adoraré. Mes és al llarg del seu sisé any de treball continuat quan l’E.M.T de Silla assoleix per primera vegada el primer dels seus tres primers premis al millor espectacle. Tot això mentre l’escola prosseguix amb la seua tasca pedagògica (classes, cursets i producció d’espectacles on intervé la totalitat de l’alumnat, etc.) que alterna amb d’altres responsabilitats. Questi fantasmi va participar també en el VII Concurs de Teatre de Castelló de la Ribera, el XIX Concurs de Teatre Ciutat de Terrassa i el II Concurs de Teatre de Viladecans, assolint en quasi tots ells semblant èxit . També es va exhibir a la Sala Trapezi de València i va obtenir un gran reconeixement per part de la crítica. Se’n van fer més de 48 representacions i en va suposar un punt d’inflexió que hi propicià la constitució del grup Antara-Teatre amb part de l’alumnat. El nivell d’exigència per part de la direcció de l’escola a l’hora de confrontar els muntatges fi de curs en mostres i festivals ha fet que malgrat la seua brillant, fecunda i ininterrompuda trajectòria únicament haja concorregut huit vegades més en el Vila els anys 1991, 1994, 2000, 2006, 2009, 2012,2016 i 2017, sempre amb brillants resultats.

L’OBRA

L’acció d’aquesta obra escrita per Eduardo de Filippo el 1945 transcorre a Nàpols, en una vella casa del segle XVII. Fenòmens estranys vénen ocorrent al palau: espurnes, fum, caps d’elefant, la presència d’un guerrer maleït... Ningú no ha pogut habitar-la més d’una setmana. I a ella arriba Pasquale Lojàcono amb el propòsit de muntar una casa d’hostes aprofitant les divuit habitacions que té el pis.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

L’autèntic amic: La Colla-Teatre, l’Alcudia (la Ribera Alta) [2n premi millor espectacle]; El bagul de les disfresses: Fra J. Teatre, Falla Frai J. Teatre-Pintor Cortina, València (l’Horta); Menina’s: Palleter teatre, Falla Palleter- Erudit Orellana, València (l’Horta); Verònica: Grup Nosaltres, Falla Vall de Laguar- Pare Ferris, València (l’Horta)[Accèssit millor espectacle millor actriu: EMPAR BRISA]; Supertot va a la deriva: Deriva-Teatre, Sagunt (el Camp de Morvedre); El retaule del flautista: Tragapinyols, Castelló (la Plana Alta); La primera de la classe: La Boira Teatre, València (l’Horta); L’home, la bèstia i la virtut: Grup de Teatre Talia, Castelló de la Ribera (la Ribera Alta); El zoo de cristall: L’Antiga Teatre, Falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana, València (l’Horta); La barca sense pescador: Falla Creu i Mislata (l’Horta Oest); Violins i trompetes: Teatre Q, Falla Quart-Extramurs-Velàzquez, València (l’Horta) [3r premi millor espectacle]; Sense cap trellat: Barbakana-Teatre, Dènia (la Marina Alta) ; La gata damunt la teulada de zinc calenta: Teatre Tretze, Falla Actor Mora-Av. Constitució, València (l’Horta);

CRÈDITS

JURAT: EMPAR FERRER (actriu); RODOLF SIRERA (autor); ALFRED PICÓ (actor); Ma. JOSÉ MUÑOZ-PEIRATS (periodista i relacions públiques), LLUÍS R. VALERO (filòleg) i JOSEP M. SABATER. COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. COL·LABORA: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA.

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: RAMÓN MORENO, Questi Fantasmi, Escola Municipal de Teatre de Silla  (l’Horta Sud)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: EMPAR BRISA CEBRIAN, Verònica, Grup Nosaltres,  Falla Vall de Laguar- Pare Ferris.  València (l’Horta)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: BENJA DOMÉNECH, Questi Fantasmi, Escola Municipal de Teatre de Silla  (l’Horta Sud)