VIII Edició / MODALITAT OBRA DE LLARGA DURADA / Tot el que necessites és amor / BOIG-TEATRE, PUÇOL

COMÈDIA

OBRA DE LLARGA DURADA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle i millor direcció (CARLES ALBEROLA).

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA >90’ Direcció: CARLES ALBEROLA.

EL GRUP

Boig- Teatre naix en 1988 a partir del treball de camp que efectua l’alumnat de l’Escola Municipal de Teatre de Puçol amb l’intèrpret i director d’escena Carles Alberola que, llavors es trobava iniciant la seua trajectòria com a dramaturg. Amb novells directors, com Roberto García, la formació tornà a participar al Vila de Mislata el 1994 amb l’espectacle Help! El premi assolit pel col·lectiu suposà el triomf al concurs mislater de les noves maneres de fer i interpretar pròpies de les escoles municipals de teatre que, des de l’any anterior havien irromput amb força en el certamen, revifant i refrescant–ne la programació habitual gràcies a l’aportació quant a la interpretació, el ritme, el moviment o la direcció d’escena de les primeres promocions d’actors valencians diplomats per l’Escola Superior d’Art Dramàtic, formats amb un bagatge fins aleshores insòlit.

L’OBRA

El text d’aquesta proposta escènica, de la qual se n’arribaren a oferir més de 30 representacions es bastí a partir de la improvisació com a base per al joc interpretatiu. El resultat de les accions-reaccions sugerides pel director al col·lectiu va constituir-ne la base de la dramatúrgia.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

Història d’un cavall: Centre Artístic i Musical de Montcada (l’Horta Nord) [2n premi millor espectacle]; Les amargues llàgrimes de Petra von Kant: Palleter-Teatre, Falla Palleter-Erudit Orellana, València (l’Horta); Passen i vegen: Aescena Teatro Elisa, Alacant (l’Alacantí); Sis personatges en busca d’autor: La Boira-Teatre, València (l’Horta); La puta respectuosa: L’Antiga-Teatre, Falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana, València (l’Horta) [Premi millor actriu: PILAR CEBRIAN]; En amor i companyia: Teatre Q, Falla Quart-Extramurs-Velázquez, València (l’Horta); El més feliç dels tres: L’Andana-Teatre, Paiporta (l’Horta Sud); Un dia de llibertat: Teatre Tretze, Falla Actor Mora-Av. Constitució, València (l’Horta) [Premi millor actor: VORO GUZMAN]; El matador: Trobairitz, Alzira (la Ribera Alta) [3r premi millor espectacle i millor ambientació escènica].

CRÈDITS

Jurat: EMPAR FERRER (actriu); Ma. JOSÉ MUÑOZ-PEIRATS (periodista i relacions públiques), RODOLF SIRERA (autor); ALFRED PICÓ (actor); LLUÍS R. VALERO (filòleg) i JOSEP M. SABATER. Coordinació i direcció artística: PACO ALCÓN.

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: CARLES ALBEROLA, Tot el que necessites és amor, Boig-Teatre. Puçol (l’Horta Nord)

MILLOR ACTRIU:

GUANYADOR/A: PILAR CEBRIAN CABAÑAS, La puta respectuosa, L’Antiga-Teatre.  Falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana.  València (l’Horta)

MILLOR ACTOR:

GUANYADOR/A: BORO GUZMAN, Un dia de llibertat, Teatre Tretze. Falla Actor Mora-Av. Constitució.  València (l’Horta)