XII Edició / L’últim mos / ANTARA-TEATRE, SILLA

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, millor actor (BENJA DOMÉNECH) i millor direcció (RAMON MORENO) i millor estètica de conjunt.

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA. 90’ Intèrprets: BENJA DOMÉNECH (Bernard Monet); ROSA NAVARRO (Gisela Berinto); XEMA PALANCA (Philippe Monet); MANOLO MORENO (Niculae); MARIA ROSA ESTEBAN (Maria); EMPAR HOSTALET (Ada); MARIVÍ SOLER (Eva); CARLES HOSTALET (Traian); XAVIER SANCHIS (Comte Dragonescu). Traducció: FRANCESC LÓPEZ; Maquillatge: ANA LOZANO Espai escènic: ENRIC JUEZAS; Ajudant de direcció: AMPARO PEDREGAL. Autor: IODRA KULZAMA (EDUARDO ZAMANILLO); Direcció: RAMON MORENO

EL GRUP

Antara Teatre es constitueix en desembre de 1990 amb tota l’experiència adquirida a l’Escola Municipal de Teatre de Silla per part dels seus intèrprets i tècnics més veterans, Debuta i triomfa en el Vila de Mislata el 1991 i després de participar en diversos certàmens, circuits i mostres de teatre de la Comunitnat Valencia, Catalunya i les Illes Balears afronta el seu següent espectacle el 1993 amb el qual torna a arrasar en el certamen de Mislata. Amb dèsset representacions, L’últim mos torna a rebre el reconeixement de la crítica al Vila i és representada en un seguit de mostres i encontres més, on assolix reconeixements i diversos premis d’interpretació i direcció. Cal destacar-ne la tasca de maquillatge d’Ana Lozano, una reconeguda professional guanyadora d’un premi Emmy, la tasca escenogràfica desenvolupada per l’actor i dibuixant Enric Juezas, així com el text, inspirat en la pel·lícula El baile de los vampiros, de Roman Polanski, escrit per Eduardo Zamanillo i atribuït a un autor fictici, Iodra Kulzama. Coincidint amb l’inici de les activitats professionals en el teatre d’alguns dels seus integrants el grup es va dissoldre el 1998. La nit és una ombra perseguida pel desig, de Carles Pons, present en la programació del Vila del 1996, va ser la seua darrera producció. Tot i això el 2007 la majoria dels seus components es retrobaren sota la direcció de Benja Doménech al voltant de l’acte sagramental Els deixebles d’Emaús.

L’OBRA

És la por necessària o pel contrari és una càrrega que cal eliminar? El professor Bernard Monet i la periodista Gisela Berinto s’endinsen en una inhòspita, fosca i llunyana regió sobre la qual corren certes llegendes: El comte Dragonescu, vampir d’ofici, hi viu nodrint-se de la sang d’aquelles persones que gosen trepitjar els seus dominis. En definitiva una divertida història que fa honor a la genialitat i l’enginy del text de Zamanillo, fundador alhora de la històrica companyia valenciana de pallassos PTV Clowns.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

Els tres pèls del dimoni: Centre de Teatre Municipal de Montcada (l’Horta Nord); Balada dels tres innocents: Màgic Versus, Cullera (la Ribera Baixa); La mosqueta: Escola Municipal de Teatre de Llíria (el Camp de Túria); El pobret mentirós: Teatre Q, Falla Quart-Extramurs-Velàzquez, València (l’Horta); Dani i Roberta: Debarrani, València (l’Horta) [3r premi millor espectacle i premi millor actriu: LAURA USELETI]; Això era i no era: La Colla-Teatre, l’Alcúdia (la Ribera Alta) [2n premi millor espectacle i premi a la millor estètica de conjunt]; A les quatre l’estress, Falla Creu i Mislata (l’Horta Oest); La platja buida: Palleter-Teatre, Falla Palleter- Erudit Orellana, València (l’Horta); Comèdia que no acaba: L’Eina-Teatre, Universitat de València (l’Horta); Quatre històries d’amor per a la reina Germana: Teatre Tretze, Falla Actor Mora-Av. Constitució, València (l’Horta); Manric Delclòs: Taules-Teatre, El Pinós (Vinalopo Mitja) [Premi Maties Ruiz a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció].

CRÈDITS

JURAT: RAFA CALATAYUD (actor i director); EMPAR MOLINA (actriu); ENRIQUE HERRERAS (crític); JOSEP FRANCO (novel·lista i dramaturg); PERE BORREGO (actor, director i cap de producció grup amateur) i PACO ALCÓN (promotor i ex-coordinador del certamen). COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: VICENT BORREGO i JOSEP M. SABATER. PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIONS: DIPUTACIÓ PROVINCIAL DE VALÈNCIA (SARC), GENERALITAT VALENCIANA (CONSELLERIA DE CULTURA, EDUCACIÓ I CIÈNCIA).

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: RAMON MORENO, L’últim mos, Antara -Teatre. Silla (l’Horta Sud)
CANDIDATS/TES:
PASQUAL ALAPONT, Això era i no era, La Colla-Teatre. l’Alcúdia (la Ribera Alta)

PEP RICART, Dani i Roberta, Debarrani-teatre. València (l’Horta)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: LAURA USELETI, Dani i Roberta, Debarrani. València (l’Horta)

CANDIDATS/TES:
MARIAN BERMEJO, Això era i no era, La Colla-Teatre. l’Alcúdia (la Ribera Alta)

EMPAR HOSTALET, L’últim mos, Antara-teatre. Silla (l’Horta Sud)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: BENJA DOMÉNECH, L’últim mos, Antara-teatre. Silla (l’Horta Sud)

CANDIDATS/TES:
XUSO HERNANDEZ, Això era i no era, La Colla-Teatre. l’Alcúdia (la Ribera Alta)

FRANCESC ANYÓ, Dani i Roberta, Debarrani-teatre. València (l’Horta)