XVIII Edició / Cotxes / TEATRE DELS VENTS, ALDAIA

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, premi del públic, millor actriu: PILI GÓMEZ, SUSANNA OLMO I ESTEFANIA ROLDÁN i millor direcció: JOAN MIQUEL REIG.

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA, 60’ Intèrprets: PILI GÓMEZ, MANOLO POYATOS, ESTEFANIA ROLDÁN, CARLES GARCÍA, ARTURO ROLDÁN, JULI DISLA, SUSANNA OLMO. Escenografia, vestuari i grafisme: JOAN MIQUEL REIG. Ajudanta de direcció: PATRÍCIA PARDO. Autors: JULI DISLA, PATRÍCIA PARDO i CARLES GARCÍA. Direcció: JOAN MIQUEL REIG.

EL GRUP

Teatre del Vents es constitueix com a grup de teatre autònom de l’Escola Municipal de Teatre d’Aldaia el desembre de 1994. Està integrat per una colla d’ex-alumnes, que després de finalitzar els cursos formatius mostren la voluntat d’adquirir consciència professional i d’iniciar el camí de la independència com a grup. A tal efecte els components s’inicien en la producció i distribució d’espectacles amb el suport i l’assessorament de diversos professionals del món de les arts escèniques valencianes, com ara Benja Doménech o Patrícia Pardo per a preparar el seu primer muntatge (Assassinat al balneari) que, un cop rodat per diverses comarques valencianes, participa en certàmens teatrals i circuits com els de Mislata del 1995, Montroi, la Mostra de Teatre Jove de l’IVAJ o la Campanya d’Estiu del SARC de la Diputació de València. Un any més tard i sota la direcció d’Empar Olmeda presenta a Mislata Replicants. El 1997 el grup fa un bolc important a la seua trajectòria i aposta per propostes arriscades, com l’espectacle Nus, de Joan Casas, dirigit per Joan Miquel Reig i amb el qual es fa un buit tant en el palmarés del Vila, com en el Certamen de Teatre no Professional d’Ondara, tot i arribant a segments més amplis de públic arran de la presentació de l’espectacle a la Sala Palmireno de la Ciutat de València. És, però, quan els i les joves components de la companyia aborden el guió dels seus espectacles, quan la formació es consolida i arriba a la maduresa. És el cas de Cotxes, amb guió de Patrícia Pardo, Juli Disla i Carles García que, a més de com a intèrprets, aviat inicien una pròspera trajectòria com a professionals en l’àmbit de la dramatúrgia o com a guionistes per al sector de l’audiovisual valencià o per a companyies de teatre com Combinats. Teatre dels Vents tornà a revalidar èxit i reconeixement al Vila el 2002 amb la producció Conxín, l’elegida.

L’OBRA

El cotxe serveix de refugi, de confessionari, de divan psiquiàtric, de niu d’amor, de butaca de cinema o de substitut de l’espai íntim que els nostres personatges no en tenen. I pels voltants passen els desitjos, les passions, les errades, les veritats o les mentides i als seients hi ha taques d’amor i de desamor i a l’espill retrovisor hi ha besos i al pestell de la porta hi ha un missatge que ningú no entén... Tres històries, tres conflictes, tres parelles de joves, tres discursos ques es mesclen per donar-nos un tot.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

Phoëbon: Teatre de la Lluna, Xàtiva (la Costera) [Accèsit millor espectacle i premi “Maties Ruiz” a l’ús de la llengua i la dicció]; Teatre total: Teatre de Guerrilla, Sant Feliu de Buixalleu (La Selva, Girona) [2n premi millor espectacle, premi a la millor estètica de conjunt i premi al millor actor (CARLES XURIGUERA i RAFAEL FAIXEDAS)]; Una nit qualsevol:Teatre del desfici, Llíria (el Camp de Túria); En bona companyia: Aula de Teatre Carles Pons, UJI Castelló (la Plana Alta) [millor actriu de repartiment: NATÀLIA SALES]; Domos: Companyia Manacorina Independent, Manacor (Mallorca) [3r premi al millor espectacle]; Ningú no jugava als metges com tu: Escola Municipal de Quart de Poblet (l’Horta Oest) [millor actor de repartiment: MANUEL MAESTRO]; Zowie: Elenc Dramàtic del centre Catòlic, Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat, Barcelona); L’home, la bestia i la virtut: Teatre Tretze, Falla Actor Mora Av. Constitució, València, (l’Horta); Godot arriba: Somhi-Teatre, Andorra la Vella (Andorra).

CRÈDITS

JURAT: EVA ZAPICO (actriu i directora); JOSEP MARIA MORERA (dIrector); ALEJANDRO JORNET (director i pedagog), JOSEP LLUÍS SIRERA (autor, director i docent) i CARLES CASTILLO (actor i mim). COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIONS: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC) i FUNDACIÓ BANCAIXA.

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat