XVIII Edició / Cotxes / TEATRE DELS VENTS, ALDAIA

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, premi del públic, millor actriu: PILI GÓMEZ, SUSANNA OLMO I ESTEFANIA ROLDÁN i millor direcció: JOAN MIQUEL REIG.

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA, 60’ Intèrprets: PILI GÓMEZ, MANOLO POYATOS, ESTEFANIA ROLDÁN, CARLES GARCÍA, ARTURO ROLDÁN, JULI DISLA, SUSANNA OLMO. Escenografia, vestuari i grafisme: JOAN MIQUEL REIG. Ajudanta de direcció: PATRÍCIA PARDO. Autors: JULI DISLA, PATRÍCIA PARDO i CARLES GARCÍA. Direcció: JOAN MIQUEL REIG.

EL GRUP

Teatre del Vents es constitueix com a grup de teatre autònom de l’Escola Municipal de Teatre d’Aldaia el desembre de 1994. Està integrat per una colla d’ex-alumnes, que després de finalitzar els cursos formatius mostren la voluntat d’adquirir consciència professional i d’iniciar el camí de la independència com a grup. A tal efecte els components s’inicien en la producció i distribució d’espectacles amb el suport i l’assessorament de diversos professionals del món de les arts escèniques valencianes, com ara Benja Doménech o Patrícia Pardo per a preparar el seu primer muntatge (Assassinat al balneari) que, un cop rodat per diverses comarques valencianes, participa en certàmens teatrals i circuits com els de Mislata del 1995, Montroi, la Mostra de Teatre Jove de l’IVAJ o la Campanya d’Estiu del SARC de la Diputació de València. Un any més tard i sota la direcció d’Empar Olmeda presenta a Mislata Replicants. El 1997 el grup fa un bolc important a la seua trajectòria i aposta per propostes arriscades, com l’espectacle Nus, de Joan Casas, dirigit per Joan Miquel Reig i amb el qual es fa un buit tant en el palmarés del Vila, com en el Certamen de Teatre no Professional d’Ondara, tot i arribant a segments més amplis de públic arran de la presentació de l’espectacle a la Sala Palmireno de la Ciutat de València. És, però, quan els i les joves components de la companyia aborden el guió dels seus espectacles, quan la formació es consolida i arriba a la maduresa. És el cas de Cotxes, amb guió de Patrícia Pardo, Juli Disla i Carles García que, a més de com a intèrprets, aviat inicien una pròspera trajectòria com a professionals en l’àmbit de la dramatúrgia o com a guionistes per al sector de l’audiovisual valencià o per a companyies de teatre com Combinats. Teatre dels Vents tornà a revalidar èxit i reconeixement al Vila el 2002 amb la producció Conxín, l’elegida.

L’OBRA

El cotxe serveix de refugi, de confessionari, de divan psiquiàtric, de niu d’amor, de butaca de cinema o de substitut de l’espai íntim que els nostres personatges no en tenen. I pels voltants passen els desitjos, les passions, les errades, les veritats o les mentides i als seients hi ha taques d’amor i de desamor i a l’espill retrovisor hi ha besos i al pestell de la porta hi ha un missatge que ningú no entén... Tres històries, tres conflictes, tres parelles de joves, tres discursos ques es mesclen per donar-nos un tot.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

Phoëbon: Teatre de la Lluna, Xàtiva (la Costera) [Accèsit millor espectacle i premi “Maties Ruiz” a l’ús de la llengua i la dicció]; Teatre total: Teatre de Guerrilla, Sant Feliu de Buixalleu (La Selva, Girona) [2n premi millor espectacle, premi a la millor estètica de conjunt i premi al millor actor (CARLES XURIGUERA i RAFAEL FAIXEDAS)]; Una nit qualsevol:Teatre del desfici, Llíria (el Camp de Túria); En bona companyia: Aula de Teatre Carles Pons, UJI Castelló (la Plana Alta) [millor actriu de repartiment: NATÀLIA SALES]; Domos: Companyia Manacorina Independent, Manacor (Mallorca) [3r premi al millor espectacle]; Ningú no jugava als metges com tu: Escola Municipal de Quart de Poblet (l’Horta Oest) [millor actor de repartiment: MANUEL MAESTRO]; Zowie: Elenc Dramàtic del centre Catòlic, Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat, Barcelona); L’home, la bestia i la virtut: Teatre Tretze, Falla Actor Mora Av. Constitució, València, (l’Horta); Godot arriba: Somhi-Teatre, Andorra la Vella (Andorra).

CRÈDITS

JURAT: EVA ZAPICO (actriu i directora); JOSEP MARIA MORERA (dIrector); ALEJANDRO JORNET (director i pedagog), JOSEP LLUÍS SIRERA (autor, director i docent) i CARLES CASTILLO (actor i mim). COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIONS: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC) i FUNDACIÓ BANCAIXA.

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: JOAN MIQUEL REIG, Cotxes, Teatre dels Vents. Aldaia (l’Horta Oest)

CANDIDATS/TES:
QUIM MASFERRER, Teatre total, Teatre de Guerrilla. Sant Feliu de Buixalleu (la Selva)
JOAN PORCEL,
Domos, Companya Manacorina Independent. Manacor (Illes Balears)

MILLOR ACTRIU:

GUANYADORES:

PILI GÓMEZ, Cotxes, Teatre dels Vents. Aldaia (l’Horta Oest)

ESTEFANIA ROLDAN, Cotxes, Teatre dels Vents. Aldaia (l’Horta Oest)

SUSANNA OLMO, Cotxes, Teatre dels Vents. Aldaia (l’Horta Oest)

MILLOR ACTOR:

GUANYADORS:

CARLES XURIGUERA, Teatre Total, Teatre de Guerrilla. Sant Feliu de Buixalleu (La Selva- Girona)

 RAFAEL FAIXEDAS, Teatre Total, Teatre de Guerrilla. Sant Feliu de Buixalleu (La Selva- Girona)

CANDIDATS/TES:
JORDI GOMAR CARLES GARCÍA, Cotxes, Teatre dels Vents, Aldaia (l’Horta Oest)
PEP LLUÍS GALLARDO, TONI GOMILA,
Domos, Companya Manacorina Independent. (Illes Balears)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: NATÀLIA SALES, En bona companyia, Aula de Teatre “Carles Pons”- UJI. Castelló  (a Plana Alta)
CANDIDATS/TES:
ROSARI GARCÍA, Ningú no jugava als metges com tu, EMT Quart. (l’Horta Oest)

MARIA RUIZ, Zowie, Elenc Dramàtic Centre Catòlic, Sant Vicenç dels Horts (Barcelona)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: MANUEL MAESTRO, Ningú no jugava als metges com tu, Escola Municipal de Quart de Poblet (l’Horta Oest)
CANDIDATS/TES:
JOSE VICENTE QUEROL, En bona companya, Aula de Teatre Carles Pons. Castelló (la Plana Alta)
JOSEP Mª FÀBREGA,
Zowie, Elenc Dramàtic del Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat)