XX Edició / Conxín. l’elegida / TEATRE DELS VENTS, ALDAIA

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, Premi de l’espectador, millor actriu: PILI GÓMEZ, millor actriu de repartiment: SUSANNA OLMO, millor direcció: JULI DISLA I JAUME PÉREZ, millor estètica de conjunt.

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA, 75’ Intèrprets: PILAR GÓMEZ (Conxín), SUSANNA OLMO (Dependent 1), CARLES GARCÍA (Dependent 2, policia, Manolo), MANOLO POYATOS (Dependent 3, dona de la neteja), GEMMA SABATER (alcadessa). Vídeo: TAFANERA PRODUCCIONS. Fotografies: CARLES GARCIA I JOAN, EL DANÉS. Perruqueria: CALAEN. Modista: CANDELARIA GARCÍA. Construcció escenogràfica: EL TALLER D’ENCARNITA. Cançó “La ciutat bonika”: PEP RICART. Disseny gràfic, vestuari i escenografia: JAUME PÉREZ. Producció executiva i regidoria: FRANCESC RIBES. Producció: TEATRE DELS VENTS. Autors: JULI DISLA i JAUME PÉREZ; Direcció: JULI DISLA I JAUME PÉREZ.

EL GRUP

Teatre del Vents es constitueix com a grup de teatre autònom de l’Escola Municipal de Teatre d’Aldaia el desembre de 1994. Està integrat per una colla d’ex-alumnes, que després de finalitzar els cursos formatius mostren la voluntat d’adquirir consciència professional i d’iniciar el camí de la independència com a grup. A tal efecte els components s’inicien en la producció i distribució d’espectacles amb el suport i l’assessorament de diversos professionals el món de les arts escèniques valencianes, com ara Benja Doménech o Patrícia Pardo per a preparar el seu primer muntatge que, un cop rodat per diverses comarques valencianes, participa en certàmens teatrals i circuits com els de Mislata del 1995, Montroi, la Mostra de Teatre Jove de l’IVAJ o la Campanya d’Estiu del SARC de la Diputació de València. Un any més tard i sota la direcció d’Empar Olmeda presenta a Mislata Replicants. El 1997 el grup fa un bolc important a la seua trajectòria i aposta per propostes arriscades, com l’espectacle Nus, de Joan Casas, dirigit per Joan Miquel Reig i amb el qual es fa un buit tant en el palmarés del Vila, com en el Certamen de Teatre no Professional d’Ondara, tot i arribant a segments més amplis de públic arran de la presentació de l’espectacle a la Sala Palmireno de la Ciutat de València. És, però, quan els i les joves components de la companyia aborden el guió dels seus espectacles, quan la formació es consolida i arriba a la maduresa. De fet, pel text d’aquesta producció, el seu autor Juli Disla obté el Premi Ciutat de València de 2002.

L’OBRA

Si et pensaves que hui seria un dia avorrit... prepara’t perquè estàs segrestada! No et deixes seduir. No et deixes enganyar. No intentes fer preguntes. No intentes donar-te respostes. No et refies de les aparences. No et refies de ningú. Ni tan sols de tu mateixa. No busques una porta a l’esperança. Has perdut el sentit del temps. Has perdut el sentit de la realitat. Ho has perdut tot. Si ets imperfecta, mediocre, depressiva i cleptòmana potser seràs la pròxima elegida.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

La nostra ciutat: ESAC, València (l’Horta) [millor actriu de repartiment: RUTH JORGE]; Un més un: L’excèntric-Teatre, Montcada (l’Horta Nord) [millor actriu de repartiment: Ma. JOSEP PALANCA]; En alta mar: Teatre de la Lluna, Xàtiva (la Costera) [2n premi millor espectacle, premi a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció i millor actor: ARCADI PASCUAL]; Argos, la barca de la Medusa: Anem Anant-Teatre, València (l’Horta) [3r premi millor espectacle]; Mut!: Gestículs Teatre, Albalat dels Sorells (l’Horta Nord); El casament: Cucurucú-Teatre, València (l’Horta); Com et trobes hui?: Terato-Teatro, Pedreguer (la Marina Alta) [millor actor de repartiment: ÀNGEL PONS]; Dues cares de la moneda: Cisell-Teatre, Falla del Mercat, Gandia (la Safor).

CRÈDITS

JURAT: Ma. JOSEP PERIS (actriu); JOAN MIQUEL REIG (actor, director i escenògraf), RAMON X ROSSELLÓ (director Aula de Teatre Universitat de València i docent), JOSEP LLUÍS CAMPOS MAÑAS (fundador i director Teatre Estable de les Falles) i LLUÍS FORNÉS (cantautor, actor i dramaturg). COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIONS: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC), METROVALENCIA.

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: JULI DISL, JAUME PÉREZ, Conxín, l’elegida, Teatre dels Vents. Aldaia (l’Horta Oest)

CANDIDATS/TES:
LEOPOLDO G. ARANDA, Argos (La barca de la Medusa), Anem Anant-Teatre. València (l’Horta)
VÍCTOR TORRES, En alta mar, Teatre de la Lluna. Xátiva (la Costera)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: PILI GÓMEZ, Conxín, l’elegida, Teatre dels Vents. Aldaia (l’Horta Oest)

CANDIDATS/TES:
MARISA COSTA, TERESA BALLESTER, Com et trobes hui? Terato-Teatre. Pedreguer (la Marina Alta)
PEPA ALÒS,
Un més un, L’Excèntric-Teatre. Montcada (l’Horta Nord)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: ARCADI PASCUAL, En alta mar, Teatre de la Lluna. Xàtiva (la Costera)

CANDIDATS/TES:
JUANFRAN AZNAR, Argos (La barca de la Medusa), Anem Anant-Teatre. València (l’Horta)
CARLES GARCÍA,
Conxín, l’elegida, Teatre dels Vents. Aldaia (l’Horta Oest)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:

GUANYADORES:

SUSANNA OLMO, Conxín, l’elegida, Teatre dels Vents. Aldaia (l’Horta Oest)

Ma. JOSÉ PALANCA, Un més un, L’Excèntric-Teatre. Montcada (l’Horta Nord)

 

RUTH JORGE, La nostra ciutat, ESAC , València (l’Horta)

CANDIDATS/TES:
CORAL GÓMEZ, Ací no paga ni Déu, Burumballa- Teatre. Paiporta (l’Horta Sud)
ANNA GARCÍA, 2m2, Aula Teatre “Carles Pons”. UJI, Castelló (la Plana Alta)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:

GUANYADOR/A: ÀNGEL PONS, Com et trobes hui? Terato-Teatre. Pedreguer (la Marina Alta)
CANDIDATS/TES:
FRANCESC BARGUES, Un més un, L’Excèntric-Teatre. Montcada (l’Horta Nord)
MANOLO POYATOS,
Conxín, l’elegida, Teatre dels Vents. Aldaia (l’Horta Oest)