XXI Edició / Mira’m / LA INSACIABLE, VALÈNCIA

DRAMA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, millor actor: DAVID DURÁN.

FITXA TÈCNICA

DRAMA, 60’ Intèrprets: DAVID DURÁN, MARIA POQUET. Text: JERÓNIMO CORNELLES. Idea Original: DAVID DURÁN. Traducció: MARIA P. BOSCH. Coreografia: ALÍCIA CUBELLS. Acrobàcies: PEPE SOBRADELO. Assessorament vocal: SÍLVIA RICO. Música: CARLOS SANCHIS. Mescles i masterització: JOAN MEI. Vestuari: MARIA POQUET. Espai escènic i il·luminació: DAVID DURAN. Il·lustració: JAUME POLICARPO. Disseny gràfic: HELDER CAETANO. Fotografia: SAMUEL DOMINGO. Autor: JERÓNIMO CORNELLES. Direcció: JERÓNIMO CORNELLES.

EL GRUP

Els orígens de la Insaciable es gesten en 1996 arran de la preparació de l’espectacle Grosso modo, la comèdia d’erotika, dirigida per Xema Palanca i Xavier Villaplana al si de l’EMT d’Aldaia. Anys més tard, un dels alumnes de l’escola, que també pren part en les primeres produccions de Teatre del Vents, trau del bagul de les andrònimes eixe nom i el 2003 constitueix La Insaciable, una agrupació teatral independent que té com a objectiu la interrelació de diferents disciplines artístiques a través del disseny d’espectacles escènics. El resultat és, Mira’m, una obra estrenada prèviament amb el títol Mírame hasta que duerma, en la qual es treballen diferents llenguatges escènics com ara: la dansa, els titelles, el gest, les acrobàcies i la interpretació. Es tracta d’una proposta arriscada i transgressora que agombola un grup de futurs professionals de l’escena valenciana, assessorats alhora per d’altres experts en cadascuna de les disciplines abordades (Maria P. Bosch, Pepe Sobradelo, Alícia Cubells, Jaume Policarpo). El text és de Jerónimo Cornelles, autor que aviat es consagrarà com un dels més reeixits dramaturgs del territori espanyol i també com a intèrpret i director artístic de la companyia Bramant-Teatre, fundada el 1998 i amb una destacada presència en la XVIII edició del Vila. En la interpretació el grup agombolava David Durán, actor i manipulador de la companyia Bambalina-Teatre Practicable, i, Maria Poquet, llicenciada en l’Escola Superior d’Art Dramàtic i llavors amb una llarga trajectòria professional pel davant.

L’OBRA

Quan Rubén es despertà un matí entre les restes d’un circ perdut en meitat del no-res va adonar-se’n, en veure’s reflectit als ulls de Llúcia, una falsa nina, que a banda de la soledat que l’envoltava, ella el veia com un monstre. Al seu voltant, focus trencats que ja ningú mai no encendria i pellingots que un dia foren banderes mogudes pel gel fred de l’hivern. Una obra que plasma sensacions i sentiments desbordats en situacions límits on els personatges exploren les seues relacions personals en els llindars del terror, la violència, la mort i el sexe.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

La sal de la vida: TEA3, Torrent (l’Horta Oest); El ball: Teatre Q, Falla Quar-Extramurs-Velàzquez, València (l’Horta) [millor actriu: EMPAR GIMENO]; Narcís: EMT Picassent (l’Horta Sud) [accèssit al millor espectacle]; Joc de Xiques: Teatre-Teatre, Alzira (la Ribera Alta) [3r millor espectacle, millor actriu de repartiment: GEMMA RUBIO]; Els contes de la lluneta: Teatre de la lluna, Xàtiva (la Costera) [millor actor de repartiment: JAUME GARCIA i premi “Maties Ruiz” a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció]; El verí del teatre: Teló Alçat, Castelló (la Plana Alta); Alterades: Alterades Teatre, Aldaia (l’Horta Oest) [2n premi al millor espectacle, premi del públic, premi a la millor estètica de conjunt i millor direcció: PATRÍCIA PARDO]; Variacions Goldberg: Cisell-Teatre, Gandia (la Safor); Quasi Heavy: La Sardineta,València (l’Horta).

CRÈDITS

JURAT: JESÚS JARA (pedagog i clown); PACO PELLICER (actor, director i escenògraf); ISABEL REQUENA (actriu), JOAN ENRIC TAMARIT ( actor i director d’escena) i VICENT VILA (gestor cultural, assessor teatral i ex-director del Centre Teatral Escalante). COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI : AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIÓ: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC).

Category
Drama

Drama
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: PATRÍCIA PARDO, Alterades, Alterades Teatre. Aldaia (l’Horta Oest)
CANDIDATS/TES:
ELSA TRONCHONI, Narcís, Escola Municipal de Teatre. Picassent (l’Horta Sud)

FRANCESC CAMPOS, Joc de xiques, Teatre-Teatre. Alzira (la Ribera)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADORA: EMPAR GIMENO, El ball, Teatre Q- Falla Quart-Extramurs-Velázquez. València (l’Horta)
CANDIDATES:
PILI GÓMEZ, GEMMA TABERNER, Alterades. Alterades Teatres. Aldaia (l’Horta Oest)

MARIA POQUET, Mira’m, La Insaciable. València (l’Horta)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR: DAVID DURÁN, Mira’m, La Insaciable. València (l’Horta)
CANDIDATS:
VICENT ORTEGA, El ball, Teatre Q. València (l’Horta)

RAFA DOMÉNECH, El verí del teatre, Teló Alçat-Teatre. Castelló (la Plana Alta)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:

GUANYADOR/A: GEMMA RUBIO, Joc de xiques, Teatre Teatre. Alzira (la Ribera Baixa)
CANDIDATES:
TÀNIA PLA, Joc de xiques, Teatre Teatre. Alzira (la Ribera Baixa)

OLGA HERNÀNDEZ, Narcís, EMT Picassent (l’Horta Sud)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR: JAUME GARCÍA, Els contes de la lluneta, Teatre de la lluna. Xàtiva (la Costera)
CANDIDATS:

PEP LAZA, JOSÉ ZANÓN, Narcís, Escola Municipal de Teatre Picassent. (l’Horta Sud)