XXIII Edició / Ivagina / HIBISCUS TEATRE, VALÈNCIA

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, Premi del públic, millor estètica de conjunt, millor direcció (ex-aequo): RAMÓN MORENO i millor actriu: AINA PEDRÓS, DAIANA KROMPIEWSKI, LOLA EULOGIO, MARINA CERISUELO, MARU GUIOT I PAULA GARCÍA SABIO.

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA. 80’ Intèrprets: AINA PEDRÓS, DAIANA KROMPIEWSKI, LOLA EULOGIO, MARINA CERISUELO, MARU GUIOT I PAULA GARCÍA SABIO. Disseny imatge: BEA NIEDHART. Disseny vestuari: PASQUAL PERIS. Disseny il·luminació: LUIS MUÑOZ. So: QUIQUE. Coreografies: ROSA RIBES I FABRIZIO MESCHINI. Assessorament vocal: CARME OMBUENA I DOVRAT LEVI. Autor:CREACIÓ COL·LECTIVA. Direcció: RAMON MORENO.

EL GRUP

Els orígens del grup es remunten al 2002, quan els camins de les components de la companyia es creuen a l’Escola de Teatre Escalante. El muntatge de fi de curs del primer any, dirigit per Juan Mandli, tractava sobre la immigració i veient la possibilitat de poder fer-ne una sèrie d’actuacions sorgix la necessitat de crear la formació que unix les components com a grup legal. Així es constitueix Hibiscus Teatre. Durant el segon any de formació es perfila la composició actual de la companyia i amb l’ajuda de Nilda Varela i Fabrizio Meschini es consolidà el col·lectiu com a grup de treball. Durant el tercer any i amb la col·laboració de Laura Useleti, Hibiscus s’aproximà a l’estudi del teatre no naturalista. També el 2005 i a iniciativa de Carme Ombuena el col·lectiu crea l’espectacle Per... dona, amb textos d’Amparo Vayà i poemes d’Antonia Sanjuan, que es representa a l’Espai Inestable i en diversos pubs. La creació de la proposta Sang Roja, representada a Ca Revolta esdevé l’esperò per a la producció d’Ivagina que, sota la direcció de Ramon Moreno i prèviament al seu pas per Mislata, és estrenada a la Sala Escalante i a l’Altre Espai. Diverses formacions nascudes al si del Centre Teatral Escalante han passat pel Vila des de l’any 2000, en què Pep Ricart va instar la promoció que dirigia a traduir el text de l’espectacle fi de cicle (Melonfarmer) per confrontar-lo a Mislata. Més tard i amb noms tan singulars com Traficant-Teatre, Sense Cap, Perros Daneses, Elisa-Teatre, La Fam, Cincbandits, o Cacao i sota la direcció de Laura Useleti, Xavier Puchades, Chema Cardeña, Paco Zarzoso, Pepa Juan, Pep Ricart, Joan Carles Rosselló o Jaume Policarpo, nous allaus d’alumnes de l’Escalante han mostrat el seu quefer en el Concurs els anys 2006 (Ciutat de cors), 2007 (Bésame mucho), 2009 (Helsinor) 2010 (Gossos de llum), 2011 (Newlingham, 1919), 2012 (Música femella) i 2013 (Panikós, el cor de Pan).

L’OBRA

L’espectacle està creat a partir de diversos textos que recullen les peculiaritats del sexe femení des d’una òptica que barreja la ironia i la comèdia amb la denúncia més àcida. Proposta concebuda a l’estil d’un music-hall que inclou música, ball, cant, coreografies, monòlegs i un contacte directe amb el públic.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

Tic-tac: Grup de Teatre Universitat de València, (l’Horta) [Premi “Maties Ruiz” a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció i accèssit millor espectacle]; L’última volta: Què Fem?-Teatre, Bellreguard (la Safor); Sense Talls: Barana-Teatre, Albalat dels Sorells (l’Horta Nord) [3r premi al millor espectacle]; Durang-Durang!: Grup de Teatre Falla Sevilla-Dènia, València (l’Horta) [2n premi al millor espectacle, millor actor, millor direcció( ex-aequo): CARLOS GALIANA i millor actriu repartiment: LAURA MONRÓS]; Dakota: Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí) [millor actor de repartiment: VICENT CAMPS]; Sopar per a dos: Teatre Q, Falla Quart-Extramurs-Velàzquez, de València a (l’Horta); De polls i actors: Teatre Tretze, Falla Actor Mora- Av. Constitució, de València (l’Horta).

CRÈDITS

JURAT: MARIBEL CASANY (actriu); XAVIER ESCRIVÀ (actor i director); VICTÒRIA SALVADOR (actriu), MARIA JOSÉ MUÑOZ-PEIRATS (periodista i relacions públiques) i JOSEP GARCÍA SIERRA (espectador i jurat habitual de certàmens de teatre amateur); COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIÓ: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC).

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:

GUANYADORS/ES:

RAMÓN MORENO, Ivagina, Hibiscus Teatre. València (l’Horta)

CARLES GALIANA, Durang-Durang! Grup Teatre Sevilla-Dénia. València (l’Horta)

CANDIDATS/TES:
PATRÍCIA PARDO, Sense Talls, Barana-Teatre. Albalat dels Sorells (l’Horta Nord)

MILLOR ACTRIU:

AINA PEDRÓS, Ivagina, Hibiscus- Teatre. València (l’Horta)

DAIANA KROMPIEWSKI, Ivagina, Hibiscus- Teatre. València (l’Horta)

LOLA EULOGIO, Ivagina, Hibiscus- Teatre. València (l’Horta)

MARINA CERISUELO, Ivagina, Hibiscus- Teatre. València (l’Horta)

MARU GUIOT, Ivagina, Hibiscus- Teatre. València (l’Horta)

PAULA GARCÍA, Ivagina, Hibiscus- Teatre. València (l’Horta)

CANDIDATS/TES:
ANNA MARÍ, Tic-tac, GTUV. València (l’Horta)

EMPAR GIMENO, Sopar per a dos, Teatre Q- Falla Quart-Extramurs-Velázquez. València (l’Horta)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: CARLES GALIANA, Durang-Durang! Grup de Teatre Falla Sevilla-Dénia. València (l’Horta)

CANDIDATS/TES:

PACO SARRO, De polls i actors, Teatre Tretze. València (l’Horta)

CARMELO SOLER, LUIS GUERRERO i JOAN SOLER, Sense Talls, Barana-Teatre. Albalat dels Sorells (l’Horta Nord)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: LAURA MONRÓS, Durang Durang, Falla Sevilla- Dénia. València (l’Horta)

CANDIDATS/TES:

PILAR ZAHONERO, Durang Durang, Falla Sevilla- Dénia. València (l’Horta)

LOLA CARRASCOSA, Sopar per a dos, Teatre Q- Falla Quart-Extramurs-Velázquez. València (l’Horta)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A:

VICENT CAMPS, Dakota! Teatre Universitari Alacant (l’Alacantí)

CANDIDATS/TES:
J.ENRIC CARDONA, De polls i actors, Teatre Tretze. València (l’Horta)

JOSEP A. PARRA, Durang-Durang! Grup de Teatre Sevilla-Dénia. València (l’Horta)