XXIX Edició / En peu de guerra / CARABAU-TEATRE, ALAQUÀS

CLOWN

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, Premi del públic.

FITXA TÈCNICA

CLOWN, 85’ Intèrprets: RUBÉN ARANDA, DANI GARCÍA, RAFA MARTÍN, LUIS CRESPO; Dramatúrgia: ELS Mc CLOWN (CREACIÓ COL·LECTIVA); Direcció: TXEMA PALANCA.

EL GRUP

Carabau- Teatre naix el 2007 amb el propòsit de produir i distribuir espectacles a nivell nacional. Està integrat per actors i actrius joves formats a l’Escola de Teatre “Joan Alabau”, d’Alaquàs i d’altres amb experiència sobre l’escena. Des de la seua fundació el grup inclou al seu repertori peces majoritàriament en castellà, com ara: Sueños de seductor (2007 o, Aquí no paga ni Dios (2008). Amb Dakota 2.0 (2009 i 2015) i El último clown (2009) comença participar en infinitat de certàmens de teatre no professional d’abast nacional que li reporten nombrosos premis. El 2010 estrena En pie de guerra, que tradueix expressament per a participar tant al Vila de Mislata com en diversos concursos de teatre de Catalunya i que manté en cartell fins al 2019, tot i sovintejant-la amb altres produccions com: La discreta enamorada (2011); Folie, sueños de psiquiátrico (2013); Hamelín (2014); Quijote (2016); Estocolmo: se acabo el cuento (2017) o Bodas de Sangre (2018). La seua darrera producció és Buenas compañías (2020). Des de 2012 la formació és la impulsora del certamen nacional de teatre Escena Alaquàs.

L’OBRA

En peu de guerra fa un repàs hilarant i mordaç per les situacions més absurdes de la guerra portades a l’extrem per mitjà del llenguatge del clown. Des de la paròdia, retorcent els fets reals per a ressaltar l’absurd que suposa que en la història de l’ésser humà hi haja tants dies de guerra com de pau, per no dir qie la humanitat ha estat més dies partint-se la cara que fent altra cosa.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

El Florido Pensil: Passeig Teatre- Falla Passeig-Mercat, Cullera (la Ribera Baixa) [3r premi millor espectacle i millor actor de repartiment: JUANFRAN SÁEZ]; Newlingham, 1919: Elisa-Teatre, Centre Teatral Escalante, València (l’Horta) [millor actriu: PEPA JUAN]; Romeu i Julieta: Molta Merda, Companyia Jove Teatre SC El Micalet, València (l’Horta); Tres tristos traumes: La Sobreactuà, Alacant (l’Alacantí)[Accèssit al millor espectacle, premi “Maties Ruiz” a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció, millor actor: JOAN NAVE, millor direcció: TOMÀS MESTRE]; Pedro i el capità: Fil per randa- teatre, València (l’Horta); Els interessos del poder, el poder dels interessos Aula de Teatre “Carles Pons”-UJI, Castelló (la Plana Alta); Kauen: Kauen-Teatre, l’Eliana (el Camp de Túria); A l’arca a les vuit: Esglai-Teatre, Quart de Poblet (l’Horta Oest) [millor estètica de conjunt, millor actriu de repartiment: ANNA LLÁCER]; Taxi: Teatre Lliure, Paiporta (l’Horta Sud); Ílion (guerra, fills, terra...): Taller de Teatre Universitat de València (l’Horta). Més que tu, Aiguamar-Teatre, Gandia (la Safor) [2n premi millor espectacle].

CRÈDITS

JURAT: NEUS AGULLÓ (actriu); MAMEN GARCÍA (actriu); JUAN ALFONSO GIL ALBORS (autor); SOLEDAT GONZÁLEZ FELIP (Acadèmia Valenciana de la Llengua); JOANFRA ROZALÉN (productor) i JOSEP LLUÍS SIRERA (autor, guionista i docent); COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA.COL·LABORACIÓ: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC).

Category
Clown

Clown
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: TOMÀS MESTRE, Tres tristos traumes, La sobreactuà. Alacant (l’Alacantí)
CANDIDATS/TES:
TXEMA PALANCA, En peu de guerra, Carabau-Teatre. Alaquàs (l’Horta Oest)
JUANFRAN SÁEZ, El Florido Pensil, Passeig-Teatre-Falla Passeig-Mercat. Cullera (la Ribera Baixa)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: PEPA JUAN, Newlingham, 1919, Teatre Elisa. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
GEMMA TABERNER, A l’arca a les vuit, L’esglai-Teatre. Quart de Poblet (l’Horta Oest)
REMEI FERRANDIS, Taxi, Teatre Lliure, Paiporta (l’Horta Sud)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: JOAN NAVE, Tres tristos traumes, La sobreactuà. Alacant (l’Alacantí)
CANDIDATS/TES:
RUBÉN ARANDA, DANI GARCIA, RAFA MARTÍN, LUIS CRESPO, En peu de guerra, Carabau-Teatre. Alaquàs (l’Horta Oest)
MARCOS JIMÉNEZ, JOAN VERDÚ, Kauen, Kauen-Teatre. L’Eliana (el Camp de Túria)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: ANNA LLÀCER, A l’arca a les vuit, L’Esglai Teatre. Quart de Poblet (l’Horta Oest)
CANDIDATS/TES:
MARIA DEL PINO, Newlingham, 1919, Elisa-Teatre. Centre Teatral Escalante, València (l’Horta)
MARTA VARONA, Taxi, Teatre Lliure. Paiporta (l’Horta Sud)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: JUANFRAN SAEZ, El florido pensil, Passeig Teatre-Falla Passeig-Mercat. Cullera (la Ribera Baixa)
CANDIDATS/TES:
VICENT CISCAR, Taxi, Teatre Lliure. Paiporta (l’Horta Sud)
ARMANDO ARJONA, Ílion, Taller Teatre Universitat de València (l’Horta)