XXX Edició / El mussol i la gata / ÀGORA-GRUP DE TEATRE, CARCAIXENT

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle; millor actriu: SÍLVIA VALERO;

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA, 110’ Intèrprets: SÍLVIA VALERO (Doris); JOSEMI ORTOLÀ (Fèlix); Transpunt: CARME SERRA; Assessor literari: CARLES MAYORDOMO; Fotografies: RICARDO CARRILLO; Disseny cartell: XAVI CARRILLO i JOAN LLOPIS; Vestuari: HILARIO; Il·luminació: PEDRO TUDELA; Regidoria d’escena: JULIAN FERNÁNDEZ; Espai escènic: ROBERTO RIPOLL; Tramoia: RUBÉN ALARIO; VICENTE PERALT, JAVI OLTRA; Autor: BILL MANHOF. Adaptació: Rodolf Sirera. Ajudant de direcció: SALUT LLOPIS. Direcció: VICENT GINER.

EL GRUP

Àgora Grup de Teatre és creada l’any 1952, tot i constituint la formació de teatre amateur més antiga de la Comunitat Valenciana i alhora de tot el territori espanyol. Especialitzada en els seus orígens en la producció i representació de sarsueles (La tavernera del Puerto; Katiuska), fa un bolc i un relleu generacional en els anys huitanta de la mà del seu director Vicent Giner i també de la resta de responsables que actualment duen les regnes de la companyia. És un dels grups fundadors de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i el 1999 va rebre el premi Tablas de l’esmentada organització per la seua aportació al món del teatre no professional. Des del 2002 també està en possessió del Premi “Micalet” de les Arts Escèniques Valencianes. Amb un extens repertori bilingüe basat en el teatre de text d’autors universals, va estar també present en les edicions del Vila del 1988, 1994, 1998 i 2019-2020 amb peces de Dario Fo i Franca Rame (El despertar), Mrozek (Aleshores què...?), Vallejo (Gavines subterrànies) o Pau Miró (Jugadors) respectivament. El repertori del grup des del 1999 ençà inclou títols com: El dia que mataren John Lennon (1999); La venganza de D. Mendo (2000); Madrugada (2003); El segrest de S.M, (2005); Tres sombreros de copa o Hay que purgar a Totó. Cal destacar a més la presència en el col·lectiu d’intèrprets que s’han format com a actors i han iniciat una sòlida trajectòria professional, com Sílvia Valero, que ha pres part en muntatges de PTV-Clowns o Ornitorrincs i que a hores d’ara forma part de la companyia Wichita CO.

L’OBRA

L’obra de Bill Manhoff tracta la història d’amor de dos éssers fracassats, de dues persones amb vides vulgars i mediocres. Doris i Fèlix viuen i treballen en un lloc qualsevol d’una gran ciutat. Ella és una prostituta que voldria ser actriu, mentre que ell, dependent d’una llibreria, voldria ser escriptor. És eixa realitat descarnada i solitària la que fa que els protagonistes es comporten de forma miserable. Són les pors i les angoixes de cadascú les que expliquen el seu infame procedir, però la màgia de la vida farà que una circumstància adversa i desesperada esdevinga una aventura que possibilitarà trencar amb la ficció que estan “vivint”.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

Música femella: La Fam-Teatre, Centre Teatral Escalante, València (l’Horta) [millor estètica de conjunt i millor millor actor de repartiment: GUILLE ZAVALA]; Còmplices, L’Esglai-Teatre, Quart de Poblet (l’Horta Oest) [Premi del públic, accèssit al millor espectacle i millor actriu de repartiment: CARMEN GOLFE]; La dama del llac: Teatre Lliure, Paiporta (l’ Horta Sud); Amics de l’ànima: Laspontània- GTUV, València (l’Horta); Casament a la força: Emmascarats, ESAC, València (l’Horta) [3r premi al millor espectacle i millor actor: CARLOS RUIZ]; Nocturns: Montgó a escena, Dénia (la Marina Alta); Descontrol: La Tarumba-teatre, Alzira (la Ribera Alta); Lisístrata: Teatre Clàssic Universitat d’Alacant (l’Alacantí) [Premi “Maties Ruiz” a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció]; Jocs de massacre: Escola Municipal de Teatre de Silla (l’Horta Sud) [2n premi millor espectacle i millor direcció: RAMON MORENO i AMPARO PEDREGAL].

CRÈDITS

JURAT: JOSEP MANUEL CASANY (actor); ENRIC ESTEVE (actor); EMPAR FERRER (actriu); PEPA JUAN (actriu), ANNA GIMENO (docent i investigadora); COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA.COL·LABORACIONS: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC), ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA.

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: RAMÓN MORENO, AMPARO PEDREGAL, Jocs de massacre. Escola Municipal de Teatre de Silla. (l’Horta Sud)
CANDIDATS/TES:
VICTÒRIA SALVADOR, Casament a la força, Emmascarats-Teatre. València (l’Horta)
IMMA SANCHO, Nocturns, Montgó a Escena. Dènia (la Marina Alta)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: SÍLVIA VALERO, El mussol i la gata, Àgora. Carcaixent (la Ribera Baixa)
CANDIDATS/TES:
ANNA LLÀCER, Còmplices, L’Esglai-Teatre. Quart de Poblet (l’Horta Oest)
IRENE COLOMA, Lisístrata, Aula de Teatre Clàssic Universitat d’Alacant (l’Alacantí)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: CARLOS RUIZ, Casament a la força, Emmascarats, ESAC. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
JOSEMI ORTOLÀ, El mussol i la gata, Àgora Grup de Teatre. Carcaixent (la Ribera Alta)
SALVA CARRERES, Descontrol, Suc de Teatre – La Tarumba, Alzira (la Ribera Alta)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: CARMEN GOLFE, Còmplices, L’Esglai-Teatre. Quart de Poblet (l’Horta Oest)
CANDIDATS/TES:
SANDRA MONTSERRAT, Lisístrata, Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí)
CARME AGUADO, JOANA BÖRSCH, PENÉLOPE BLASCO, GENI CERVERÓ, ESTHER CORONIL, SOFIA GARCÍA, RUTH DÍAZ, LULY FOLCH, EVA GÓMEZ, CARMEN HERNÁNDEZ, ANNA KURIKKA, ALÍCIA LLORCA, , ALMA SOLAR, OLVIDO TORDERA I PAULA ÚBEDA, Jocs de masacre, EMT Silla (l’Horta Sud)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: GUILLE ZAVALA, Música Femella, La Fam-Teatre, Centre Teatral Escalante. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
TONI ALMUDÉVER, Casament a la força, Emmascarats-teatre. València (l’Horta)
FRAN PERIS, Lisístrata, Teatre Universitari Clàssic d’Alacant (l’Alacantí)