XXVIII Edició / Gossos de llum / PERROS DANESES, VALÈNCIA

DRAMA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, millor actor de repartiment: MIQUEL MARS, millor actriu de repartiment: LAURA SANCHIS i millor direcció: PACO ZARZOSO.

FITXA TÈCNICA

DRAMA, 70’ Intèrprets: VICENT ROS (Ell); ALTHEA NADAL (Ella); VELIMIR SLAVOV (Criat 1); CRISTIAN CUENCA (Criat 2); LAURA SANCHIS (Mare); MIQUEL MARS (Pare); Il·luminació: LUIS MUÑOZ; Producció executiva: PERROS DANESES; Producció: CENTRE TEATRAL ESCALANTE (DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA); Dramatúrgia: VICENT ROS, ALTHEA NADAL, CRISTIAN CUENCA i PACO ZARZOSO; Ajudant de direcció: ALMUDENA ARDIT; Direcció: PACO ZARZOSO.

EL GRUP

Perros Daneses naix de la unió d’un grup de joves intèrprets formats en l’escola del Centre Teatral Escalante. El col·lectiu inicia la seua trajectòria l’any 2006 amb l’estudi i posterior representació teatral d’una proposta escènica escrita per autors valencians contemporanis (Juli Disla, Alejandro Jornet, Chema Cardeña) i dirigida per Victòria Salvador. El 2008 i al mateix centre de formació estrena l’espectacle Así nacen las rosas, basat en textos dramàtics de Lorca, Dicenta i Martín Recuerda i dirigida per Joan Carles Rosselló. És, però, en 2009 quan el grup es consolida amb la representació de Helsinor, dirigida per Chema Cardeña i present en la passada edició de Vila amb molt bona acceptació per part de jurat i públic. El 2013 el grup organitza el festival de microteatre “Llavoreta viva”, on les peces són estrenades en espais no convencionals i produeix l’espectacle Un entre tants, original proposta escènica en homenatge a Vicent Andrés Estellés, present en la XXXII edició del certamen de Mislata. El 2014, la companyia estrena a la Sala Ultramar de València, dins del IV Cicle “Breves de Teatro”, Opiniones del rey Knut III Hardeknud, una trilogia de peces breus escrites per alguns components de la companyia conjuntament amb Javier Sahuquillo, que s’incorpora a la formació com a co-autor i director. Igualment aquell any el grup estrena Fedra en Russafa Escènica, espectacle que rep l'ajuda a companyies emergents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el text del qual és publicat. Des d’aleshores ençà la seua activitat escènica creix. El 2015, com a companyia resident del Teatre de l'Inestable, estrena #LAMONA i en co-producció amb Culturarts : Nagg i Nell, després de Becket al teatro Rialto, que és interpretada per professionals de l’escena, com: Victòria Salvador, Enric Juezas i Santiago Martínez.

L’OBRA

Una flama, un foc teatral, unes vides que respiren les cendres dels seus passats i consumeixen tota eixa brutícia de la lògica. Estos gossos de llum permeten jugar a metges en els principis del dolor i la rialla, del plaer i l’angoixa... jugant en definitiva a acostar la mà i el cor al foc, per a apartar-la en l’últim moment.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

JURAT: PEDRO MONTALBAN KROEBEL (autor); PEP SELLÉS (actor); EVA ZAPICO (actriu i directora); EMPAR FERRER (actriu), JUAN VICENTE MARTÍNEZ LUCIANO (autor i docent); COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA.COL·LABORACI: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC).

CRÈDITS

JURAT: JERÓNIMO CORNELLES (actor i autor); JULI DISLA (actor i autor); JOSÉ SÁIZ (actor, productor i gerent), IMMA SANCHO (actriu) i PACO SARRO (actor); COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIONS: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC) , TEATRES DE LA GENERALITAT.

Category
Drama

Drama
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: PACO ZARZOSO, Gossos de llum, Perros Daneses. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
TOMÀS MESTRE, Morir [o no], Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí)
RAMÓN MORENO, Després de la plutja, Azotea Cia de Teatre. Bonrepòs i Mirambell (l’Horta Nord)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: ELENA CANDELA, Morir [o no], Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí)
CANDIDATS/TES:
IRIS LEZCANO, BEGONYA NAVARRO, MARTA SALINAS, SÒNIA SAHUQUILLO, Després de la pluja, Azotea Teatre. Bonrepòs i Mirambell (l’Horta Nord)
ALTHEA NADAL, Gossos de llum, Perros Daneses. València (l’Horta)

MILLOR ACTOR:

GUANYADORS/ES: ALBERTO JIMÉNEZ, ALFONSO JARILLA, JOSÉ BANYULS, MARINO MUÑOZ, Després de la pluja, Azotea Teatre. Bonrepòs i Mirambell (l’Horta Nord)
CANDIDATS/TES:
JOAN NAVE, Morir [o no], Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí)
VICENT ROS, Gossos de llum, Perros Daneses. València (l’Horta)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: LAURA SANCHIS, Gossos de llum, Perros Daneses. València (l’Horta)
SANDRA MONTSERRAT, Morir [o no], Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí)
ENCARNA TORRES, ELENA HERNÀNDEZ, AURORA ALONSO, LARA BERNABEU, MARIA MONTANER, MELANIE YEPES, PATRICIA PLAZA, Nascuts culpables, Passeig Teatre. Cullera (la Ribera Baixa)
CANDIDATS/TES:
IRIS LEZCANO, BEGONYA NAVARRO, MARTA SALINAS, SÒNIA SAHUQUILLO, Després de la pluja, Azotea Teatre. Bonrepòs i Mirambell (l’Horta Nord)
ALTHEA NADAL, Gossos de llum, Perros Daneses. València (l’Horta)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: MIQUEL MARS, Gossos de llum, Perros Daneses. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
PERE SÁNCHEZ, Morir [o no], Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí)
MIGUEL ÀNGEL VERCHER, GUILLE ZAVALA, FERRAN LUENGO, L’Odissea, Assaig Teatre. València (l’Horta)