XXXI Edició / Miss Hammer / ACEROMETROS, VALÈNCIA

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, millor actriu (LARA SANCHIS) i millor direcció: GERARDO ESTEVE.

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA, 55’ Intèrprets: PEDRO AZNAR i LARA SANCHIS. Assessoria moviment: MAMEN GARCÍA; Vestuari: FERNANDO GONZÁLEZ; Il·luminació: XIMO DÍAZ; Fotografia: JORDI PLA; Disseny: JOAN SANTACREU; Vídeo: ANTONIO AZNAR; Producció: ACEROMETROS; Dramatúrgia: GUADALUPE SÁEZ; Direcció: GERARDO ESTEVE.

EL GRUP

Pedro Aznar i Lara Sanchis es coneixen treballant en la companyia Francachela-Teatro el 2009. El 2013 funden la companyia Acerometros i emprenen Miss Hammer, la seua primera producció que és estrenada amb el títol de Señorita Martillo a la Sala Carme-Teatre i al teatre de la Protectora de València i que és traduïda expressament per prendre part en el Vila de Mislata. L’obra és exhibida alhora en la Mostra Internacional de Mim de Sueca i en el V Festival Cenit TnT de Sevilla, on la protagonista revalida el premi a la millor actriu que obté a Mislata. L’actriu i ballarina Lara Sanchis ja comptava amb una sòlida trajectòria al sector del teatre i de l’audiovisual valencians abans de participar en el Vila. El 1999 va rebre el premi “Tirant” a la millor actriu per la seua actuació en el curtmetratge Marionetas de plomo i el 2010 havia sigut nominada com a millor actriu per Teatres de la Generalitat per l’espectacle Ras!, de Maduixa-Teatre, alhora formava part del planter d’intèrprets de Menú DegustoAcción, de Francachela-Teatro en gira des del 2009 per tot l’Estat Espanyol. El director Gerardo Esteve havia iniciat la seua trajectòria com a actor en els huitanta i el 2013 ja era un destacat actor dins de l’àmbit de les arts escèniques valencianes, bé de carrer, bé de sala.

L’OBRA

Assistim a les últimes hores de Miss Hammer, una artista de circ que dialoga amb Flavio, el seu fetge. Miss Hammer té problemes d’addicció, el whisky i els barbitúrics són els seus aliats i el seu pobre fetge, fart de la mala vida, decideix eixir de la foscor de les entranyes de la propietària i plantar-li cara. L’amor, la ràbia, la debilitat i la mort són els temes que el text de Guadalupe Sáez ens proposa. Un text amb referències puntuals a Beckett i a Bernhard acompanyat d’una insòlita posada en escena molt dinàmica i plena de moments tan absurds com còmics.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

Dotze gents en cotxes de huit: Flowers Machinework, València (l’Horta); La Ventafocs ja no creu en prínceps blaus, Teatre de la Lluna, Xàtiva (la Costera); Cos a cos; Aula de Teatre Contemporani Universitat d’Alacant (l’Alacantí); Habitatge: L’Oracle de l’Est, Pedreguer (la Marina Alta) [Premi “Maties Ruiz” a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció]; Cataclown: Arlequiatre, Mislata (l’Horta Oest) [3r premi al millor espectacle]; Panikós, la casa de Pan: Cincbandits, Centre Teatral Escalante, València (l’Horta); Tres somriures per Nadal: Inquiets- Falla Giorgeta-Roís de Corella, València (l’Horta); El casament dels petits burgesos: Co. Madreja, Paterna (l’Horta Oest) [ millor estètica de conjunt i millor actor de repartiment: ALBERT MARTÍNEZ]; Tartuf: Teatre de l’Abast, València (l’Horta) [Premi del públic, 2n premi al millor espectacle; millor actor de repartiment: LUCÍA MÍNGUEZ; millor actor: RAMON RÓDENAS; ]; Normandia: Falla Sevilla-Dénia, València (l’Horta).

CRÈDITS

JURAT: ANTONIO VALERO (actor); GEMMA MIRALLES (actriu); ANNA MARÍ (actriu, directora, productora); MARCOS R. CONDE (compositor); COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIONS: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC), ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA.

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: GERARDO ESTEVE, Miss Hammer, Acerometros. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
SEFA MELIÓ, El casament dels petits burgesos, Co·Madreja. Paterna (l’Horta Oest)
RAMÓN MORENO, Tartuf, G. Teatre de l’Abast. València (l’Horta)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: LARA SANCHIS, Miss Hammer, Acerometros. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
TERESA BALLESTER, Habitatge, L’Oracle de l’Est. Pedreguer (la Marina Alta)
DEBORA ESTEVE, Tartuf, Teatre de l’Abast. València (l’Horta)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: RAMON RÓDENAS, Tartuf, Teatre de l’Abast. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
PEDRO AZNAR, Miss Hammer, Acerometros. València (l’Horta)
GALAAD TORRÓ, Cataclown, Arlequiatre. Mislata (l’Horta Oest)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A:LUCÍA AIBAR, VICTÒRIA MÍNGUEZ, Tartuf. Teatre de l’Abast València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
SANDRA COLOMINO, El casament dels petits burgesos, Co. Madreja. Paterna (l’Horta Oest)
IMMA RUIZ, Panikós, la casa de Pan, Cincbandits. València (l’Horta)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: ALBERT MARTÍNEZ, El casament dels petits burgesos, Co.Madreja. Paterna (l’Horta Oest)
CANDIDATS/TES:
MARIO GARCÍA, Dotze gents en cotxes de huit, Flowers Machinework. València (l’Horta)
OMAR SANCHIS, Cos a cos, Teatre Universitari d’Alacant. (l’Alacantí)