XXXII Edició / La dona de netre / L’ÚLTIM TOC-TEATRE, SUECA

DRAMA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle; premi “Maties Ruiz” a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció i millor actor (EMILI CHAQUÉS);

FITXA TÈCNICA

DRAMA ,80’ Intèrprets: CLAUDI FERRER, EMILI CHAQUÉS, TERESA LLÀCER. Disseny de llums: EUGENI ALCAÑIZ; So: PAU FRANCESC ROSSELLÓ; Text: Susan Hill i Stephen Mallatratt; Autor: S. HILL S. MALLATRATT. Versió i traducció: EMILI CHAQUÉS. Direcció: PERE MARCO.

EL GRUP

L’Últim Toc Teatre és una companyia resident a Sueca (València) i creada el 2014. El 2014 va estrenar el seu primer muntatge: La dona de negre, un clàssic de terror amb què la companyia a hores d’ara ha obtingut un total de 16 guardons. El 2015 va presentar a la cinquena edició de Russafa Escènica, sota la direcció de Ramon Moreno, La carta (1931-1941) un homenatge a la Memòria Històrica, basada en fets reals, i que compta amb més de 50 funcions en el seu haver. El 2016 presenta de nou, en el marc de Russafa Escènica, Suggestió una peça de terror adolescent que s’alça amb el Premi Menció del Públic a la Mostra de Teatre Novell Escènia 2017 i que compta amb una excel·lent rebuda i acollida per part de crítica i públic en la campanya intermunicipal de teatre escolar Anem al Teatre. El 2019 estrena al Teatro Círculo Federico: función sin título, que des de la seua estrena compta ja amb més de 30 representacions, inclosa la seua participació a la Mostra d’Alcoi del 2019. El 2020 la companyia estrena dins d’una residència de creació al Teatro Círculo Benimaclet Pòsit, una obra sobre les relacions humanes, els conflictes LGTB i l’Alzheimer.

L’OBRA

Aquesta obra de fantasmes de Susan Hill i Stephen Mallatratt que porta vint-i-cinc anys interpretant-se als teatres de Londres i Mèxic, relata la història d’un advocat de mitjana edat, Arthur Kipps, que necessita contar la seua tragèdia personal per a exorcitzar-se i tancar així una etapa fosca de la seua vida, una etapa que mai no s’ha atrevit a explicar a la família o als amics. Per a aconseguir-ho contracta els serveis d’un actor que l’ajudarà a visualitzar el seu turment, unes vivències farcides d’aparicions estranyes i fantasmagòriques.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

La fragilitat d’Eros: MaQuinant-Teatre, València (l’Horta) [millor estètica de conjunt]; L’ànima bona de Sezuan, Teatre de l’Abast, València (l’Horta) [2n premi al millor espectacle, millor actor de repartiment: RAMON RÓDENAS; millor actriu de repartiment: LUCÍA AIBAR]; Mandíbula afilada; La Sobreactuà, Alacant (l’Alacantí); Bebé: Passeig-Teatre Falla Passeig-Mercat, Cullera (la Ribera Baixa); Sexes: Burumballa-Teatre, Paiporta (l’Horta Sud) [Premi del públic]; El casament: Cacao-Teatre, Centre Teatral Escalante, València (l’Horta); Amant a sou: Pànic Escènic, València (l’Horta) [3r premi al millor espectacle]; Tots els dies són dijous: El Molinet, Canet d’En Berenguer (el Camp de Morvedre) [millor actriu: Ma. CARMEN RIERA]; Projecte obra: Finiquitados, Mislata (l’Horta Oest); Un entre tants, Perros daneses, València (l’Horta) [ Accèssit al millor espectacle i millor direcció: JAVIER SAHUQUILLO].

CRÈDITS

JURAT: DANIEL TORMO (actor i director); JOSEP Ma. ZAPATER (músic i actor); PEP SANCHIS (director); EMPAR FERRER (actriu) i AMPARO PUIG (gestora i coordinadora del Circuit Teatral Valencià); COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIONS: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC), ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA.

Category
Drama

Drama
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: JAVIER SAHUQUILLO, Un entre tants, Perros Daneses. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
RAMÓN MORENO, L’ànima bona de Sezuan, G. Teatre de l’Abast. València (l’Horta)
PERE MARCO, La dona de negre, L’últim Toc-Teatre Solidari. Sueca (la Ribera Baixa)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: Mª CARMEN RIERA, Tots els dies són dijous, El Molinet. Canet d’En Berenguer (el Camp de Morvedre)
CANDIDATS/TES:
AMPARO SOSPEDRA, Amant a sou, Pànic Escènic. València (l’Horta)
LAURA VALERO, L’ànima bona de Sezuan, Teatre de l’Abast. València (l’Horta)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: EMILI CHAQUÉS, La dona de negre, L’últim toc-Teatre. Sueca (la Ribera Baixa)
CANDIDATS/TES:
JOAN NAVE, Mandíbula afilada, La Sobreactuà. Alacant (l’Alacantí)
JOSE ENRIQUE PEREZ, Amant a sou, Pànic Escènic. València (l’Horta)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: LUCÍA AIBAR, L’ànima bona de Sezuan, Teatre de l’Abast. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
LARA BERNABEU, Bebé, Falla Passeig-Mercat. Cullera (la Ribera Baixa)
PAULA FERRER, Tots els dies són dijous, El Molinet. Canet d’En Berenguer (el Camp de Morvedre)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: RAMÓN RÓDENAS, L’ànima bona de Sezuan, Teatre de l’Abast. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
IVÁN MIRALLES, Bebé, Passeig-Teatre. Cullera (la Ribera Baixa)
CLAUDI FERRER, La dona de negre, L’últim Toc Teatre Solidari. Sueca (la Ribera Baixa)