XXXV Edició / La comèdia de les equivocacions / ESCOLA MUNICIPAL DE TEATRE DE SILLA

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, Premi del Públic, millor direcció: RAMON MORENO I AMPARO PEDREGAL, millor actor: EMILI CHAQUÉS; millor actor de repartiment: CLAUDI FERRER i millor actriu de repartiment: TERESA LLÀCER.

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA. 80’ Intèrprets: CARME AGUADO, ROBERT ALBEROLA, MAITE GRANCHA, MARINA CERDÁN, MANU CONDE, DANIEL CHANZÁ, EMILI CHAQUÉS, SERGIO ESCOLANO, CLAUDI FERRER, SARA GARCÍA, CARLES GIMÉNEZ, XAVI GINER, TERESA LLÀCER, PILAR MARTÍNEZ, JOSEP VICENT MORALES, ENRIC MUÑOZ, ROSA NAVARRO, SANDRA PÉREZ, GEMMA PEIRÓ, EVA ROMAGUERA, MIGUEL ÁNGEL ROMERO, ENRI SÁNCHEZ, JOSÉ MIGUEL SÁNCHEZ, PAULA SANTANA. Disseny: ASSAD KASSAB; Fotografies: VICENTE A GIMÉNEZ; Gravació vídeo: MAR REDONDO i SENINA MORENO; Construcció estructures: FET D’ENCÀRREC i DANIEL CHANZÀ; Confecció telons: PASQUAL PERIS; Selecció musical i vestuari: AMPARO PEDREGAL; Espai escènic: RAMON MORENO; Perruqueria i caracterització: RAFA MONZÓ, ESTER ALMODÓVAR i ALUMNAT IMATGE PERSONAL IES SALVADOR GADEA D’ALDAIA; Màscares: ENRIC JUEZAS; Disseny i pintura telons: GERARD MÍNGUEZ; Il·luminació: VÍCTOR ANTON. Agraïments: JESÚS SERRANO, RAFA CONTRERAS, JOSÉ SEBASTIÀ, L’ÚLTIM TOC, ESADV i TEATRE MICALET. Autor: WILLIAM SHAKESPEARE. Dramatúrgia i direcció: RAMON MORENO I AMPARO PEDREGAL.

EL GRUP

Constituïda el 1985 a iniciativa de Ramon Moreno, Amparo Pedregal i Enrique Herreras i amb el suport de la Regidoria de Cultura de Silla a fi de normalitzar i estabilitzar les activitats escèniques en aquell municipi, l’EMT de Silla va ser una de les pioneres del País Valencià a oferir una formació escènica no reglada a la ciutadania i també a fer-se càrrec de la programació i gestió teatral d’un municipi. Des de la seua fundació cada curs lectiu ha culminat en la producció i exhibició d’espectacles i amb l’experiència assolida amb el muntatge dels quatre primers d’ells, el col·lectiu debutà al Vila el 1988 amb la representació de l’Illa del Tresor i el 1989 amb Sempre t’adoraré amb molt bona acollida per part del públic i el jurat, però va ser el 1990 quan assolí el primer dels tres primers premis al millor espectacle obtinguts en Mislata amb Questi fantasmi, no tornant a rebre tal guardó fins al 2006 amb La serva amorosa i transcorreguts onze anys amb el present espectacle, que ha sigut l’última producció amb què el grup ha participat al Vila. Els seus espectacles El niño de Belén (1991); Beneïts i bandits (1994), Manicoscòpic (2000), Baal (2009) o Jocs de massacre (2012) també van rebre nombrosos reconeixements en el concurs. Abans del seu pas per Mislata La comèdia de les equivocacions va ser programada al teatre Micalet de València i va repetir l’èxit assolit en el festival mislater en la XIV edició de la Mostra de Teatre 'Cullera a escena'. L’EMT de Silla fou distingida el 1999 amb el Premi Micalet de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana, té el premi especial de la crítica de la Ciutat de València i el “Porrot d’Honor” a l’activitat cívica del seu municipi, màxim guardó que concedeix l’Ajuntament de Silla.

L’OBRA

La comèdia de les equivocacions és un text retòric, al·legòric, poètic i còmic, tot ell ple d’enginyosos jocs de paraules. Es tracta d’un embolic basat en múltiples equívocs, amb persecucions, baralles, enganys, desenganys i una xicoteta història d’amor. És una obra fresca, plena de colorit, amb balls, cançons i un bonic final feliç. Una obra atemporal amb llicències d’actualitat, on es barreja la mediterrània amb el món oriental. Un espectacle que té un poquet de sainet, molt de vodevil, un poquet de tragèdia grega, un altre poc de comèdia aristofànica, una mica de comèdia atel·lana, esquitxades de Commedia Dell’Arte, un aire de bollywood i un aroma de conte, ple d’il·lustracions, en clau de clowns. Incorpora també algunes màscares i unes poques ombres, tot això ben barrejat per donar-li a tot el conjunt un aspecte de mestissatge que, sorprenentment, encaixa, dins d’una alquímia on tot és possible.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

El malalt imaginari, Passeig- Teatre, Falla Passeig i Mercat, Cullera (la Ribera Baixa) [Accèssit al millor espectacle]; La lluna cega, Lletraferits & Comediants, Gandia (la Safor); Teràpies, l’Alqueria-Teatre, Falla Arxiduc Carles-Músic Gomis, València (l’Horta); Besos , Teatre Contemporani Universitat d’Alacant (l’Alacantí); Mala sang, Zorongo- Teatre, Bétera (el Camp de Túria); Hereus, Pla i revés, Altea (la Marina Alta) [Premi “Maties Ruiz a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció”]; Assajant Ubú, Els Ubús-UJI, Castelló (la Plana Alta) [2n premi al millor espectacle i Premi “Nemesio Batres” a la millor estètica de conjunt]; El blau, la roja i el verd, Marabú- Teatre, Gandia (la Safor); Les ànimes de Lorca, Pànic Escènic, València (l’Horta) [ 3r premi al millor espectacle i millor actriu: AMPARO SOSPEDRA].

CRÈDITS

JURAT: EMPAR BRISA (actriu i directora de doblatge); MARIBEL CASANY (actriu); TONI CARPI (escenògraf), PACO PELLICER (actor, director i escenògraf), PABLO RICART (coordinador Russafa Escènica); CORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABORACIONS: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC), ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA.

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: RAMÓN MORENO, AMPARO PEDREGAL, La comèdia de les equivocacions, Escola Municipal de Teatre de Silla. (l’Horta Sud)
CANDIDATS/TES:
IRIA MÁRQUEZ, AMPARO SOSPEDRA, Les ànimes de Lorca, Pànic Escènic. València (l’Horta)
CESCA SALAZAR, Assajant Ubú, Els Ubús-UJI. Castelló (la Plana Alta)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: AMPARO SOSPEDRA, Les ànimes de Lorca, Pànic Escènic. València (l’Horta)
CANDIDATS/TES:
ELENA MARTÍNEZ, El malalt imaginari, Passeig-Teatre, Falla Passeig-Mercat. Cullera (la Ribera Baixa)
BELINDA BUENO, Assajant Ubú, Els Ubús-UJI. Castelló (la Plana Alta)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: EMILI CHAQUÉS, La comèdia de les equivocacions, Escola Municipal de Teatre de Silla. (l’Horta Sud)
CANDIDATS/TES:
MATIES SERRAT, Hereus, Pla i Revés. Altea (la Marina Baixa)
XIMO MONTAÑÉS, Assajant Ubú, Els Ubús-UJI. Castelló (la Plana Alta)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: TERESA LLÁCER, La comèdia de les equivocacions, EMT Silla (l’Horta Sud)
CANDIDATS/TES:
PURI FARIZA, El malalt imaginari, Passeig-Teatre, Falla Passeig-Mercat. Cullera (la Ribera Baixa)
ANNA CLARIMONTE, ESPE GUINOT, EVA VEGA, MÍRIAM PICHARDO, NOÈLIA BLANCA, Assajant Ubú, Els Ubús-UJI. Castelló (la Plana Alta)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: CLAUDI FERRER, La comèdia de les equivocacions, Escola Municipal de Teatre de Silla. (l’Horta Sud)
CANDIDATS/TES:
JOAN CARRATALÀ, Hereus, Pla i Revés. Altea (la Marina Baixa)
DIEGO LÓPEZ, JORDI APARICI, VICENTE GALÍ, Assajant Ubú, Els Ubús-UJI. Castelló (la Plana Alta)