XXVI Edició / El malalt imaginari / EL MOLINET, CANET D’EN BERENGUER

COMÈDIA

PALMARÉS

Vila de Mislata millor espectacle, Premi del públic i millor direcció: SERGI JUESAS, millor actor: JOSÉ VICENTE BENEDITO.

FITXA TÈCNICA

COMÈDIA, 90’ Intèrprets: JOSÉ VICENTE BENEDITO (Argan); PAULA FERRER (Angèlica i Beralda); CRISTINA MACIÁN (Belisa); MARGARITA CABALLER (Antònia); VERÒNICA LASO (LLuïseta); JOSÉ MANUEL TARAZONA (Purgon) MARÍA LUISA JESÚS (Fleurant); JOSÉ TOMÀS (Cleante); ESTELA MARTÍ (Diafoirus); Ma. CARMEN RIERA (Giselle); Text: MOLIÈRE; Direcció: SERGI JUESAS.

EL GRUP

El Molinet naix l’any 1979. Fins al 2002, en què es constitueix com a associació cultural, el seu repertori se centrava fonamentalment en sainets valencians, com Jo no sóc d’este món, amb el qual el grup participa al Vila de Mislata del 1991. Arran de la reconversió, però, la formació diversifica les seues propostes escèniques amb un repertori centrat en peces de teatre clàssic (Romeo y Julieta) o en obres d’autors contemporanis (Tres barrets de copa, Ací no paga no Déu), que alterna amb monòlegs i animacions infantils de carrer. L’obra amb què retorna al Concurs ha sigut també la que major èxit ha reportat a la companyia, donats els premis obtinguts en diversos festivals, com ara el Concurs de Teatre de Comèdia Amateur Ciutat de Cullera de 2007 o el Concurs de Grups Amateurs de Teatre “Ciutat de Tàrrega” (Lleida) de 2009. A iniciativa de la formació es crea una escola de teatre a Canet i el 2013 es convoca al seu poble el I Certamen de Teatre “Vila de Canet”. El Molinet ha estat present també en les edicions de 2010, 2014 i 2016 del Vila amb propostes com Els crims de la casa Berenguer, de Sergi Juesas; la creació col·lectiva Tots els dies són dijous o Joan Gabriel Borkman, d’Ibsen, totes elles sota la direcció de Sergi Juesas.re “Vila de Canet”. El Molinet ha estat present també en les edicions de 2010, 2014 i 2016 del Vila amb propostes com Els crims de la casa Berenguer, de Sergi Juesas; la creació col·lectiva Tots els dies són dijous o Joan Gabriel Borkman, d’Ibsen.

L’OBRA

Argan, un ric burgès, creu estar sempre malalt. La seua esposa li fa cures, però en realitat espera la seua mort per poder-ne heretar la hissenda i abandonar els fills del marit en un orfenat. Argan, en el seu deliri, ordena constantment que se li practiquen sagnies i purgues, i pren tota mena de remeis, dispensats per uns metges pedants, més preocupats a complaure el seu pacient que a sanar-lo. Angèlica, la seua filla, estima Cleante, la qual cosa disgusta Argan, ja que aquest és pobre. Ell preferiria veure-la promesa amb Diafoirus, el fill d'un metge. Per treure'ls del compromís, Antònia, la criada, demana a Argan que es faça el mort, després mana cridar la seua esposa, que manifesta una immensa alegria de veure's alliberada del seu marit, a qui creu mort. Antònia crida llavors a Angèlica, i aquesta demostra una aflicció autèntica i sincera per la mort del pare. Argan acaba amb la farsa i accepta la unió de la filla amb Cleantes, amb la condició que aquest curse estudis de medicina.

PROGRAMACIÓ I COMPANYIES. ALTRES PREMIS

Fragments: Àdhuc-Teatre, València (l’Horta); L’atracció de l’espill: Suc de Teatre- La tarumba, Alzira (la Ribera Alta); La teua dona m’enganya: Burumballa-Teatre, Paiporta (l’Horta Sud) [millor actriu de repartiment: VERÒNICA MARCH, Accèssit millor espectacle]; Mira’m als ulls: La Fera Ferotge, Almussafes (la Ribera Baixa); L’hort dels cirerers: El Batà, Paterna (l’Horta Oest) [millor actriu: EMPAR GUILLEM, millor estètica de conjunt, 2n premi millor espectacle]; A-marte: Què Fem? Teatre, Bellreguard (la Safor) [Premi “Maties Ruiz” a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció]; Antaviana: Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí) [millor actor de repartiment: JOAN LLUÍS MORENO, 3r premi millor espectacle]; Animal Farm: C.Teatral Escalante-Veixes, València (l’Horta); Schöl (el mètode): UJI-A Muntó, Castelló (la Plana Alta).

CRÈDITS

JURAT: ÀLVARO BÁGUENA (actor); MARTA CHINER (actriu); VICKY GARRIGUES (actriu), JUAN VICENTE MARTÍNEZ LUCIANO (autor i docent) i TONI PASTOR (productor i gestor); COORDINACIÓ I DIRECCIÓ ARTÍSTICA: PACO ALCÓN i JOSEP M. SABATER. GESTIÓ: VICENT BORREGO; PATROCINI: AJUNTAMENT DE MISLATA. COL·LABOREN: DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA (SARC), TEATRES DE LA GENERALITAT.

Category
Comèdia

Comèdia
Espectacle premiat

MILLOR DIRECCIÓ:


GUANYADOR/A: SERGI JUESAS, El malat imaginari, El Molinet. Canet d’en Berenguer (El Camp de Morvedre)
CANDIDATS/TES:
JOSEP CATALÀ, L’hort dels cirerers, El Batà G.T. Paterna (l’Horta Sud)
TOMÀS MESTRE, Antaviana, Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí)

MILLOR ACTRIU:


GUANYADOR/A: EMPAR GUILLEM, L’hort dels cirerers, El Batà. Paterna (l’Horta Oest)
MARIVÍ IBIZA, L’atracció de l’espill, Suc de Teatre – La Tarumba. Alzira ( la Ribera Alta)
MARGARITA CABALLER, El malalt imaginari, El Molinet. Canet d’en Berenguer (el Camp de Morvedre)

MILLOR ACTOR:


GUANYADOR/A: JOSE VICENTE BENEDITO, El malat imaginari, El Molinet. Canet d’en Berenguer (El Camp de Morvedre)
SALVA CARRERES, L’atracció de l’espill, Suc de Teatre – La Tarumba. Alzira ( la Ribera Alta)
HÈCTOR FUSTER, Fragments, Àdhuc-Teatre. València (l’Horta)

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: VERÒNICA MARCH, La teua dona m’enganya, Burumballa- Teatre. Paiporta (l’Horta Sud)
SANDRA MONTSERRAT, Antaviana. Teatre Universitari Alacant (l’Alacantí)
PAULA FERRER, El malalt imaginari, El Molinet. Canet d’en Berenguer (el Camp de Morvedre)

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT:


GUANYADOR/A: JOAN LLUÍS MORENO, Antaviana, Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí)
VICENT JUTGLÀ, L’hort dels cireres, El Batà G.T. Paterna (l’Horta Oest)
JOAN NAVE, Antaviana, Teatre Universitari d’Alacant (l’Alacantí)